Uvedena akciza na lož ulje
30.11.-0001.

Vlada Srbije uvela je akcizu na lož ulje evropskog kvaliteta kako bi sprečila zloupotrebe tog derivata na tržištu, odnosno da bi se onemogućila prodaja lož ulja umesto evrodizela, rečeno je u Vladi Srbije. Cene lož ulja će zbog toga dostići oko 150 dinara po litru i biće otprilike u nivou cene evrodizela.
Lož ulje je istog kvaliteta kao i evrodizel samo se razlikuje po boji, s tim što na lož ulje, koje je namenjeno za potrebe stanovništva i privrede, a ne za potrebe transporta, ranije nije postojala akciza kao na evrodizel.
Pošto je, kako su nekoliko puta isticali predstavnici naftnih kompanija u Srbiji, evidentiran mnogo veći uvoz lož ulja od realnih potreba stanovništva i privrede, sumnja se da se na pojedinim pumpama lož ulje prodaje vozačima automobila kao da je evrodizel.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar