Dan planete Zemlje
30.11.-0001.

Međunarodni Dan planete Zemlje biće obeležen širom Srbije različitim manifestacijama u cilju skretanja pažnje građanima na značaj očuvanja prirode.
Na festivalu "Supernatural" na Adi Huji, gradski sekretar za zaštitu životne sredine Goran Trivan održaće predavanje o očuvanju prirode i njenom značaju za sve stanovnike planete Zemlje. Festival "Supernatural 2012" koji slavi međunarodni Dan planete Zemlje održaće se na prostoru Ade Huje.
Posetioci će moći da uživaju u muzici bendova Zemlja gruva, Duška Gojkovića & Belgrade Summit oktet i drugih bendova.
Festival se otvara u podne, a pored muzičkog programa biće organizovan i ekološki sadržaj poput zelene učionice, gde će posetioci moći da čuju zanimljiva predavanja iz oblasti zaštite voda, biodiverziteta, upravljanja otpadom...
Posetiocima će se u okviru "Green Community" prostora predstaviti mnoge organizacije i institucije koje se bave zaštitom životne sredine,a biće organizovan čas hortikulture.
Na zelenoj pijaci će moći da se kupe i neki autentični srpski proizvodi, navode organizatori.
U okviru obeležavanja Dana planete Zemlje biće organizovana akcija čišćenja na Velikom ratnom ostrvu koja će ove godine podrazumevati sakupljanje PET ambalaže koja je na ostrvu ostala posle povlačenja Dunava.
U Pirotu će biti održana kampanja "Oplaneti se!Recikliraj" u okviru koje će biti organizovano prikupljanje plastične ambalaže, starog papira i elektronskog i električnog otpada.
Očekuje se da će u toj akciji biti sakupljeno oko četiri tone starog papira, PET ambalaže i elektronskog i električnog otpada.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar