Glavobolja zbog registracionih nalepnica
30.11.-0001.

Vozači u Srbiji koji ovih dana registruju kola potpuno su zbunjeni zbog nalepnica koje se kao dokaz o registraciji lepe sa unutrašnje strane šoferšajbne. Veliki broj vozača, naime, gotovo je uništio staklo pokušavajući da skine staru nalepnicu i stavi novu jer su napravljene tako da ih je gotovo nemoguće skinuti. A da sve bude još nejasnije, u policijskim stanicama daju kontradiktorna objašnjenja u vezi sa tim da li stara nalepnica mora da se skine ili nova može da se zalepi pored nje. Na sajtu MUP-a zvanično su objavili da se ostaci nalepnice skidaju krpom ili vatom natopljenom u alkohol (sedamdesetoprocentni) ili aceton. U objašnjenju piše da se nalepnica rukom odlepljuje sa stakla i uklanja hologramski i transparentni deo, nakon čega je treba trljati dok se ne skine. MUP savetuje da je sve mnogo efikasnije ukoliko se automobil nalazi na suncu, odnosno ako je izložen višoj temperaturi. Ali, u MUP-u zvanično kažu da na vozilu ne mogu biti dve nalepnice. Direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Stojadin Jovanović je rekao da nigde nije propisana kazna za onoga ko ne skine staru nalepnicu.
"Zakonom je predviđena obaveza da se postavi novi stiker koji je vidljiv, a što se tiče starogm nigde ne piše da će neko biti kažnjen ako ga ne skine. Što se tiče automobila, nalepnice se lepe u donjem desnom uglu šoferšajbne, a ako neko ima problema sa skidanjem, verujem da to mogu da mu odrade na tehničkom pregledu", savetuje Jovanović.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar