Ispravno vozilo - bezbedno vozilo
20.06.2014.

U periodu od 18. do 23. juna 2012. godine, u vremenu od 07,00 do 20,00 časova, u cilju pripreme vozila za bezbednije učešće u saobraćaju sprovešće se preventivno-propagandna akcija pojačane kontrole saobraćaja pod nazivom “ISPRAVNO VOZILO – BEZBEDNO VOZILO”.
Osnovni cilj ove akcije, koju sprovodi , Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije u saradnji sa Auto-moto savezom Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila,  je da se besplatno proveri tehnička ispravnost vozila, kako bi se uočene neispravnosti blagovremeno otklonile, a time ostvarili povoljni preduslovi za bezbedno odvijanje saobraćaja.
Za vreme sprovođenja akcije, saobraćajna policija će vršiti pojačanu kontrolu vozila i vozača, posebno na putevima i ulicama u naseljenim mestima i vozačima ukazivati na značaj ispravnosti vozila u saobraćaju, posebno uređaja za upravljanje i zaustavljanje, uređaja za spajanje vučnog i priključnog vozila, pneumatika, svetlosno-signalnih uređaja i uređaja za pogon na sabijeni ili tečni gas kao i poštovanja pravila saobraćaja.
Tokom sprovođenja akcije, za uočene tehničke neispravnosti na vozilu, saobraćajna policija će vozače upozoravati da iste otklone ili ih upućivati na liniju tehničkog pregleda radi detaljnijeg pregleda vozila i eventualnog otklanjanja neispravnosti na vozilu, uz napomenu da je kontrola tehničke ispravnosti vozila besplatna i preporuku gde može da se izvrši, osim za vozila kod kojih se utvrdi neispravnost uređaja za upravljanje i zaustavljanje, koja će biti isključena iz saobraćaja i biti preduzete mere prekršajnog progona protiv vozača.
Nakon završetka akcije, saobraćajna policija će pojačano vršiti kontrolu tehničke ispravnosti vozila, uz dosledno sankcionisanje prekršaja i isključivanje iz saobraćaja tehnički neispravnih vozila.

A P A T I N:

AMSS "Apatin", Apatin, Somborska bb,
"Stojanović" Apatin, Dimitrija Tucovića br. 101,
"Slodes" Apatin, Stevana Sremca br. 5,
"STŠ" Apatin, Prigrevačka bb,
"Biser plus" Prigrevica, Apatinski put br. 92

SOMBOR:

AMK "Magnet" Sombor, Veljka Petrovića br. 16 i put Jug 3,
"Dunavauto" Sombor, put Jug 3,
"Janjić" Bezdan, Somborski put bb,
"Crveni signal" Sombor, Matije Gupca
"Remont Komazec" Sombor, Konjovićeva br. 68,
"Kalos" Sombor, put Jug 3,
"West Odobašić" Sombor, Miloša Obilića br. 22,
"Zastava" Sombor, Filipa Kljajića bb,
"Total" Sombor, Filipa Kljajića bb,
"Severtrans" Sombor, Filipa Kljajića bb,
"Mod auto" Kljajićevo, Rade Končara br. 38


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar