Konstituisana skupština Sombora i izabrani organi vlasti
30.11.-0001.

Juče je održana konstitutivna sednica Skupštine grada Sombora. Sednici je prisustvovalo 60 odbornika, a do izbora predsednika, kao najstariji odbornik, predsedavao je Stevan Kesejić (SRS). Nakon izbora verifikacionog odbora i potvrđivanja mandata odbornika Skupštine pristupilo se izboru predsednika i zamenika predsednika Skupštine.
Većinom glasova (36 za) za predsednika Skupštine grada Sombora izabran je mr Siniša Lazić, koji je nakon polaganja zakletve rekao da će biti predsednik svih odbornika i da će nastojati da se tokom skupštinskih rasprava vodi civilizovan dijalog.
- Skupštinski saziv je volja građana i mi smo dužni da to poštujemo – rekao je mr Lazić posle izbora.
Za zamenika predsednika Skupštine grada, takođe većinom glasova (46 za) izabran je Borislav Staničkov.
U daljem radu pristupilo se podnošenju ostavki odbornika, donošenju potrebnih rešenja o prestanku mandata, a potom i rešenja o dodnjljivanju mandata novim odbornicima.
Ostavke na odborničke mandate zbog sukoba interesa podneli su: Danijela Ivanović (SRS), Andrija Penzeš, dr Branislav Bojić Silvija Kranjc i dr Dragomir Cimeša (svi sa liste DS-a), Strahinja Šljukić (DSS) i Milan Rakas (SPS).
Nakon toga mandati su potvrđeni odbornicima: Nedeljku Stojsavljeviću, Vladimiru Kuzmanovu, Jasmini Opačić, Nebojši Opačiću (svi sa liste DS_a), Marku Miniću (DSS), Slobodanu Bezbradici (SRS) i Vasi Reliću (SPS).
U daljem zasedanju izvršen je izbor izvršnih organa Grada- gradonačelnika, zamenika gradonačelnika i Gradskog veća.
Za gradonačelnika, većinom glasova (36) izabran je Nemanja Delić, a za zamenika Vasa Relić, takođe većinom glasova (37), koji će biti zadužen i za oblast privrede. 
Za članove Gradskog veća, na predlog gradonačelnika Delića, većinom glasova izabrani su: Radislav Jelačić, za komunalnu oblast i urbanizam, Snežana Periškić – obrazovanje, Sakač Čaba – zaštita prava nacionalnih manjina, Branislav Jeremić – koordinaciju rada tela Gradskog veća i sport, Dragan Nenadov – socijalna pitanja i briga o mladima, Saši Torlakoviću dodeljen je resor kulture, a Romini Bilić zdravstvo i zaštita životne sredine. Judit Čapo je dodeljena oblast ruralnog razvoja i Novici Blagojeviću – poljoprivreda.
Gradonačelnik Delić se zahvalio na ponovnom izboru i dodao da je to „čast, ali pre svega obaveza“.
- Potreban je timski rad, svaka kritika koja za interes ima prosperitet grada i dobrobit građana je dobrodošla – rekao je Delić i dodao da će Gradska vlada biti socijalno odgovorna, te da će raditi na razvoju Grada.
Po izboru izvršnih organa Grada usledilo je podnošenje ostavki izabranih, njihovo potvrđivanje i izbor novih odbornika.
Na konstitutivnoj sednici za sekretara Skupštine grada postavljena je Vera Baljak.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar