Ne sedajte za volan bez zimske opreme
20.02.2006.

Direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Stojadin Jovanović apelovao je na učesnike u saobraćaju da "ne sedaju za volan" ako nemaju zimsku opremu da ne bi ugrozili svoje i tuđe živote. U ovakvim uslovima neophodne su zimske gume ili se moraju staviti lanci na letnje penumatike ako na putu ima snega i leda.
Sva vozila moraju da poseduju lance za sneg u slučaju da treba da ih upotrebe gde je predviđeno saobraćajnim znakovima. Putevi prvog i drugog prioriteta u Srbiji su očišćeni i na njima ne moraju da se koriste lanci ako neko ima letnje gume. Vozila u Srbji ne moraju da imaju sve četiri zimske gume u zimskom periodu, od 1. novembra do 1. aprila, već dva zimska pneumatika na pogonskim točkovima ili da na sva četiri točka imaju letnje gume čija dubina šare ne sme biti manja od četiri milimetra.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar