Obavestite ako uočite požar
30.11.-0001.

U cilju što efikasnije zaštite strnih useva od požara roda 2012. godine, pored aktivnih nosioca Plana zaštite od požara molimo i sve građane koji se kreću na prostoru opštine Apatin (lovci, ribolovci, pčelari, sportisti, šetači i dr.) da ako uoče dim ili vatru u polju odmah obaveste na telefon 772 – 233 (vatrogasce), 772 – 111 (policiju) ili 772 – 717 (centar za obaveštavanje).
Napominjemo da je skladu sa članom 50. Zakona o zaštiti od požara („Službeni glasnik RS“, broj 111/09) zabranjeno spaljivanje ostataka strnih useva, spaljivanje smeća na otvorenom prostoru i spaljivanje biljnih ostataka.
Lica koja su radnjama spaljivanja ostataka strnih useva, spaljivanjem smeća na otvorenom prostoru i spaljivanje biljnih ostataka izazvala požar dužna su da vatrogano-spasilačkoj jedinici nadoknade troškove intervencije u skladu sa Zakonom.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar