Omladinski edukativni kamp na čardi \
30.11.-0001.

Udruženje građana "MRAV" iz Apatina organizovaće u subotu i nedelju, 31. avgusta i 1. septembra "Omladinski edukativni kamp" na čardi "Brunai" blizu Kupusine za učenike srednjih škola.

Prvog dana kampa organizovaće se edukativna predavanja na temu volonterizma i biće omogućene vožnje čamcima, a drugog dana kampa organizovaće se edukativna predavanja na temu ekologije i ornitologije, kreativne radionice, ekološka akcija, vožnja brodićem "Apatinka" i upoznavanje sa prirodnim lepotama po kojima je ovo podneblje prepoznatljivo.

Prema rečima Vladana Šijana, koordinatora projekta, cilj "Omladinskog volonterskog kampa" jeste edukacija mladih kroz zanimljiva predavanja, praktičan rad i zabavu, pri čemu će upoznati različite aspekte životne sredine, probleme zagađenja vode i uticaja na okolinu, ali i šta svako od nas može da učini za lepši i čistiji Dunav i čistije okruženje.

Ovaj omladinski projekat realizuje se u okviru ovogodišnjeg programa "Mladi su zakon - Zapadnobački okrug", finansiranog od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, a tehničku podršku pruža Resurs centar - Odred izviđača "Ravangrad" iz Sombora. Projekat je podržan i od strane Kancelarije za mlade opštine Apatin.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar