Osnovan Okružni turistički savet
30.11.-0001.

U utorak, 18.04.2011. u sedištu Zapadnobačkog upravnog okruga, Somboru, održan je sastanak predstavnika Turističkih organizacija koje posluju u opštinama okruga. Sastanak je održan na inicijativu Turističke Organizcije Grada Sombora, a prisustvovali su mu Liljana Sokolova Đokić, načelnica Zapadnobačkog okruga, Mile Đukić, direktor Turističke organizacije Apatin, Vladimir Ignjatović, direktor Turističke organizacije iz Odžaka, Nataša Turkić, vd direktorka Turističke Organizacije Grada Sombora, kao i Melita Škorić, turizmolog i Svetlana Milošević, predsednica UO TOGS-a.

Okupljanje je bilo informativnog i radnog karaktera, sa ciljem proširivanja saradnje i dogovora oko objedinjavanja turističke ponude sve četiri opštine koje čine Zapadnobački okrug. Ocenjeno je da bi ovakva saradnja mogla da doprinese povećanju broja turista koji bi posećivali, i zadržavali se na ovoj destinaciji, ali i da bi rad na zajedničkim projektima, doprineo povećanju mogućnosti konkurisanja prema domaćim i inostranim fondovima koji finansiraju razvoj turizma u Srbiji. S tim u vezi, na jučerašnjem sastanku osnovan je Okružni turistički savet, čiji su članovi direktori svih turističkih organizacija iz okruga, a predsedava mu Liljana Sokolova Đokić, načelnica Zapadnobačkog okruga. Savet je osnovan sa razlogom učvršćivanja međusobne saradnje opština okruga na polju turizma, kao i osmišljavanja i rada na zajedničkim projektima, čija bi realizacija doprinela, pre svega, razvoju receptivnog turizma, u smislu proširivanja postojeće turističke ponude.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar