Podrška kreiranju politike zapošljavanja

Nacionalna služba za zapošljavanje je ovih dana uputila pozive mnogim firmama, organizacijama, ali i pojedincima na saradnju u okviru godišnjeg istraživanja tržišta rada, a sa ciljem analize i projekcije potreba za radnom snagom. Istraživanje je pripremljeno i sprovodi se u okviru EU projekta Podrška kreiranju politike zapošljavanja zasnovanom na podacima.

Podaci prikupljeni tokom istraživanja doprineće da se izradi funkcionalan sistem usklađivanja ponude i potražnje radnika određenih zanimanja, kvalifikacija i veština.

Na osnovu dobijenih rezultata, kroz izradu Nacionalnog plana zapošljavanja, unaprediće se aktivna politika zapošljavanja. Planiranje aktivnih mera treba da bude zasnovano na analizi trendova tržišta rada i prikupljenim informacijama o potrebnim i deficitarnim zanimanjima, traženim veštinama i kompetencijama. Na ovaj način, doprineće se smanjivanju razlika koje postoje na tržištu rada Srbije, između potreba poslodavaca i kvalifikacija koje poseduju kandidati za slobodna radna mesta.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar