Poskupljuju zimske gume
20.09.2005.

Do kraja nedelje očekuje se izmena pravilnika o obavezne četiri zimske gume, pa će vozači u Srbiji i ove godine moći da koriste samo dva umesto ranije propisana četiri zimska pneumatika.
pak, oni koji nemaju ni dve potrebne gume trebalo bi što pre da ih nabave jer se očekuje novo poskupljenje, a proizvođači najavljuju i moguće nestašice.
Ministar policije Ivica Dačić najavio je da će i ove godine vozačima biti omogućeno da voze sa samo dve zimske gume, a u Ministarstvu infrastrukture tvrde da bi već naredne zime vozači morali da imaju sve četiri zimske gume. Cene guma su od 3.400 do 11.500 dinara, u zavisnosti od proizvođača i veličine. Međutim, prodavci očekuju da bi uskoro moglo doći do poskupljenja. Za jedan par guma vozači će ove godine morati da izdvoje najmanje 6.800 dinara, a ukoliko dođe do poskupljenja, trebaće im 500 dinara više. Za luksuznije automobile dve gume koštaju i do 23.000 dinara, a nakon poskupljenja koštaće još 2.000 više.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar