Predsednik Tadić posetio apatinski štand
20.11.2012.

Predstavnici 90 gradova i opština okupili su se u Beogradu, od 10. do 12. novembra na Drugom sajmu lokalne samouprave, kako bi razmenili iskustva i utvrdili mogućnosti novih oblika saradnje. Organizatori Sajma su Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Stalna konferencija gradova i opština i grad Beograd.Sa teritorije Zapadnobačkog okruga učešće na Sajmu su učestvovale opštine Apatin i Odžaci.

 Otvaranju sajma prisustvovao je i predsednik Srbije Boris Tadić, koji je potom, obilazeći štandove, razgovarao sa predstavnicima lokalnih samouprava . Tom prilikom on je posetio štand opštine Apatin i razgovarao sa predsednikom opštine dr Živoradom Smiljanićem

 Predsednik Republike posebno se zadržao na apatinskom štandu, pošto ga ja lično poznajem još iz Odbora za bezbednost prethodne Jugoslavije, rekao je za naše vesti dr predsednik opštine i dodao :

Apatin se dobro predstavio, mnogo je ljudi dolazilo da vidi šta smo uradili i da traži idejne projekte prvenstvo iz opština koje su vezane za Dunav.

 Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković je, rekao je  da je na sajmu razgovarano o zakonima i procedurama, a da će posebna pažnja biti posvećena javno-privatnom partnerstvu.

Marković je podsetio da je u proteklih godinu dana, i pored krize, Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu uspelo da realizuje brojne projekte koji će biti od velike koristi opštinama i građanima.

 Sajam je bio odlična prilika za predstavljanje aktivnosti lokalnih samouprava u Republici Srbiji domaćim i inostranim kompanijama – potencijalnim investitorima, kao i donatorskim organizacijama i drugim gostima iz zemlje i inostranstva. Tokom trodnevnog sajma organizovano je nekoliko panel diskusija iz različitih oblasti čime je omogućena kvalitetna razmena ideja i potreba, kao i pokretanje konkretnih inicijativa za što kvalitetnijim rešavanjem specifičnih potreba samih lokalnih samouprava.

 

Izvor: RadioDunav


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar