Put Apatin - Sombor prohodan jednom trakom
20.12.2009.

Auto-moto savez Srbije (AMSS) apelovao je jutros na vozače da bez preke potrebe ne kreću na put, zbog snežnih padavina praćenih jakim vetrom u košavskom području na planinama i preko prevoja, koje jako otežavaju čišćenje i prohodnost puteva.
Na području Braničeva, Srema, srednjeg i severnog Banata i u Podunavlju ima snežnih nanosa. Jak vetar na ovim područjima smanjuje vidljivost, što dodatno otežava saobraćaj.
AMSS podseća sve vozače da su po novom pravilniku o upotrebi zimske opreme dužni da imaju sva četiri zimska pneumatika, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica. Takođe, van naseljenog mesta, obavezno je posedovanje lanaca ili drugih uređaja za povećanje trakcije u prtljažniku.
Put Apatin - Sombor je prohodan, ali se saobraćaj odvija samo u jednoj traci.
Svako ko se na putu nađe u nevolji, treba da pozove 193, kako bi nadležne službe znale da im je potrebna pomoć. Ostaje apel da se bez zaista preke potrebe ne kreće na putovanje, dok se ne normalizuju vremenski uslovi.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar