Saopštnje PU Sombor 27.09.2010.
30.11.-0001.

Policijski službenici Policijske uprave u Somboru sproveli su više planiranih posebnih akcija u cilju pronalaženja izvršilaca zatečenih pri izvršenju krivičnog dela.
Policajci su, u utorak 14. septembra, zatekli Zorana B. (1966), maloletne A. G. (1993) i N. T. (1995), prilikom izvršenja teške krađe na benzinskoj pumpi u Somboru, kada su oko ponoći razbili staklo i ukrali cigarete.
Daljim radom je utvrđeno da postoje osnovi sumnje da je maloletni A. G. u periodu od 14. juna izvršio još sedam teških krađa, i da su mu se prilikom izvršenja pojedinih dela pridruživali Nebojša P. (1986), Mentor N. (1992), maloletni V. G. (1994) i N. T. Takođe je utvrđeno da je N. T. samostalno ukrao motor. Osumnjičeni su iz prodavnica, ugostiteljskih i drugih objekata u Somboru krali različite prehrambene proizvode, alkohol, cigarete i drugo, ukupne vrednosti od preko 950.000,00 dinara.
Protiv osumnjičenih su podnete krivične prijave. 
Pripadnici Odeljenja kriminalističke policije su, u petak 16. septembra, uz krivičnu prijavu sproveli istražnom sudiji Osnovnog suda u Somboru Igora S. (1977) iz Sombora zbog osnova sumnje da je izvršio više razbojništava.
Osumnjičeni je lišen slobode prethodne večeri neposredno pošto je maskiran "fantomkom" i uz pretnju pištoljem od radnice prodavnice mešovite robe u Somboru oduzeo novac u iznosu od 14.000 dinara. Policijski službenici su kod Igora S. pronašli novac, "fantomku" i pištolj korišćene prilikom izvršenja krivičnog dela.
Daljim radom utvrđeno je da postoje osnovi sumnje da je Igor S. u periodu od 30. avgusta na opisan način izvršio još pet razbojništava na području Sombora.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar