Stare vozačke isprave važe do juna 2014.
30.11.-0001.

Davno nismo menjali dokumente pa je eto, nekome palo na pamet da se menjaju stare, papirnate vozačke dozvole.

Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima u članu 351 predviđa da postojeće vozačke dozvole važe do isteka roka važenja naznačenog u vozačkoj dozvoli a najkasnije
do 5 godina od stupanja na snagu ovog Zakona, odnosno, do 10. juna 2014. godine.

Za izdavanje vozačke dozvole potrebno je priložiti:

1. vozačku dozvolu izdatu na starom obrascu;

2. važeću ličnu kartu na uvid;

3. uverenje o zdravstvenoj sposobnosti (ako je ranija dozvola izdata na period kraći

od 10 godina iz zdravstvenih razloga, ako zahtev podnosi lice koje je starije od 65 godina života)

4. dokaz o plaćenoj naknadi od 255,00 dinara, primalac: NBS - Zavod za izradu novčanica i kovanog novca, svrha: izrada vozačke dozvole,od 621,00 dinara, primalac: MUP R Srbije - PU u Somboru, svrha: troškovi izdavanja vozačke dozvole i 670,00 dinara, primalac: Budžet RS, svrha: R.A.T.

Prilikom zamene vozačkih dozvola, programski sistem omogućava pruzimanje biometrijskih podataka građana koji imaju biometrijske lične karte ili putne isprave. Članom 6 stav 4 Pravilnika o vozačkim dozvolama propisano je da se fotografija i potpis podnosioca zahteva mogu, uz njegovu saglasnost, preuzeti i iz elektronske baze biometrijskih podataka lica.

Prilikom zamene vozačkih dozvola na starim obrascima za nove vozačke dozvole, stranka nije u obavezi da uz zahtev priloži uverenje o zdravstvenoj sposobnosti za upravljanje motornim vozilima, osim u slučajevima propisanim Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima, navodi se u saopštenju MUP-a.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar