Zimske gume samo onda kada su potrebne?
30.11.-0001.

Komitet za bezbednost saobraćaja Srbije je predložio da po pravilniku zimske gume moraju biti na svim točkovima vozila samo kada to nalažu uslovi na putu. Kada se temperatura opadne ili počne sneg, u saobraćaju bi smela da učestvuju samo vozila koja imaju zimske pneumatike na svim točkovima i ostalu zimsku opremu, predlaže Komitet.
Motorna vozila koja nemaju zimske gume na svim točkovima, smela bi da učestvuju u saobraćaju uvek kada su kolovozi suvi i kada temperatura nije niska, piše u saopštenju Komiteta.
Prema Pravilniku čija je primena danas odložena po drugi put za još godinu dana, motorna vozila moraju od 1. novembra do 1. aprila imati zimske gume na svim točkovima. Ministarstvo za infrastrukturu je danas odložilo primenu novog Pravilnika do 1. novembra iduće, 2012. godine, a Komitet pozvao ministra Milutina Mrkonjića da promeni Pravilnik kako Komitet predlaže jer tako neće ugroziti bezbednost učesnika u saobraćaju, a uvažiće materijalno stanje građana.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar