Demokratija Zijaha Sokolovića u nedelju u OKC Apatin

Predstava Demokratija biće održana u apatinskom Kulturnom centru u nedelju 23. aprila sa početkom u 20 sati. Cena ulaznice za predstavu iznosi 400 dinara, a rezervacije se vrše na broj telefona 025/773-588 u periodu od 07 do 13 sati.

Tekst i režija: Zijah A. Sokolović
Dramaturškinja: Selma Parisi
Igraju: Zijah A. Sokolović i Dražen Šivak

"Umetnički jezik ove predstave je neodoljiv! Igrajući duhovite, kratke scene, sa preokretima, komentarima, ironijom i samoironijom, kroz citate poznatih dramskih dela u istoriji – od Antičke Grčke, od mitova i tragerdija – o Kreontu i Antigoni, Prometeju, Zevsu... Preko Šekspirovih junaka, Julija Cezara, Marka Bruta, Marka Antonija, pa sve do nekih današnjih primera, Zijah A. Sokolović i njegov odlični mladi partner, Dražen Šivak – vode nas, skokovito, neverovatno razigrano, slobodno i iskreno, a tehnički savršeno, kao satni mehanizam bez i jedne greške, kroz svet pozorišta i politike, istorije i filozofije, sociologije, poezije... Glumac je dobio reč o važnim stvarima i umeo je da je duhovito i jasno prenese!"

Goran Cvetković, Radio Beograd 2.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar