Info biblioteka -
30.11.-0001.


Toni Parsons vraća se temi koja ga je ucinila slavnim: ovo je prića o ljubavi, životu i međuljudskim odnosima.

Džordž Bejli dobija dar o kome svi mi sanjamo – priliku da ponovo živi svoj život. Posle srcanog udara, Džordžu presaduju srce devetnaestogodišnjaka – i sve se odjednom menja! On je drug svoje maloletne dece, a ne strogi ministar policije koji kontroliše svaki njihov pokret. Vodi ljubav sa svojom ženom celu noc, a ne od ponoci do otprilike dvanaest i pet. Želi i da promeni svet – cim ga prode mamurluk. Ali Džordž Bejli otkriva da biti ponovo mlad nije baš toliko zabavno – i više od svega na svetu želi svoj stari život nazad.


Toni Parsons je roden u činovničkoj porodici u londonskom Ist Endu. Kada mu je bilo dvadeset godina zaposlio se u fabrici za proizvodnju džina. Potom je postao muzički novinar i pratio je eksploziju panka i novog talasa. Parsons se oženio koleginicom, a kada su se razveli dodeljeno mu je starateljstvo nad njihovim četvorogodišnjim sinom. On je jedan od najpoznatijih pisaca u Engleskoj. Tokom sedamdesetih bio je muzički kritičar u NME, jednom od najuticajnijih muzičkih listova u Britaniji. Njegovi intervjui s grupama kao što su The Clash, Sex Pistols, Blondie, Talking Heads i Ramones načinili su ga kultnom figurom među mladima Engleske. Parsons je dobijao nagrade za svoj novinarski rad u listovima GQ i Elle tokom osamdesetih. Devedesetih je postao jedan od najpoznatijih televizijskih komentatora u emisiji BBC-ja, Late Review.

Njegov prvi roman Čovek i decak doživeo je ogroman uspeh u Engleskoj i samo za prva dva meseca prodat je u tiražu od 750.000 primeraka.

O knjizi:

Zabavno, ozbiljno, nežno i iskreno. Toni Parsons piše o istinskim dilemama savremenog života.“ Sunday Express

Toni Parsons je majstor gorkoslatke ljubavne price.“ Red

Nezaboravno i dirljivo... Niko ne ume da izvuce više iskrenih osecanja iz prizora od Tonija Parsonsa.“ Spectator

Parsons je stvorio važnu i snažnu knjigu. Izuzetan uspeh!“ Mirror

Cena: 580 din
Moguce naruciti iz Lagune .


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar