KUD Prigrevica: Uspešna godina na izmaku i veliki planovi za 2019.-tu

2018. godina ostaće upamćena za članove KUD-a ,,Prigrevica'', pre svega po broju održanih koncerata, kao i po učešću na raznim festivalima i manifestacijama. 

- Ove godine smo u Domu kulture u Prigrevici održali čak šest koncerata, što ja lično ne pamtim da je ikada bilo, a ni stariji članovi, kako sam se raspitivala, s ponosom ističe Dušica Mrđenović, predsednica KUD-a ,,Prigrevica''.
 
Prema rečima Mrđenovićeve, KUD je prošao kroz težak period, a koji je, godišnjim koncertom defitinivno završen. Godišnji koncert KUD-a ,,Prigrevica'' pokazao je da je ovo društvo itekako napredovalo tokom 2018. godine. 
 
 
- Prezadovoljni smo odzivom publike i uopšte našim nastupom na godišnjem koncertu društva, a gde sumiramo rezultate rada tokom godine. Veliku zahvalnost za učešće na koncertu dugujem i etno grupi ,,Krila Lazarice'', koja je potekla upravo iz našeg društva i bez koje naš koncert ne bi bio tako uspešan. Odredili smo jasno svoj cilj rada prema kojem ćemo tek od iduće godine krenuti, a ovo kažem, jer je 2018. godina bila godina novog početka KUD-a pošto je imao izvesnu pauzu, kaže Dušica Mrđenović.
 
 
KUD ,,Prigrevica'' funkcioniše u tri sekcije: igračka, pevačka i recitatorska. Dramska i literarna sekcija su u planu od marta, pošto zbog izvesnih problema to nisu mogli uspostaviti ove godine. 
 
Iz društva pozivaju sve ljude dobre volje da se priključe, te poručuju da član društva može biti svako lice.
- Poziv za nove članove uvek je otvoren. Svaki novi član ne mora nužno biti aktivan u nekoj od sekcija već kao, na neki način rečeno 'spoljni član', a što bi nam mnogo značilo u radu. Neke takve ljude već imamo, ali želimo da pozovemo sve građane dobre volje da se jave ukoliko žele da budu članovi našeg društva. 
 
 
Od ovogodišnjih gostovanja, Prigrevčani izdvojaju veoma uspešno plasiranje na smotrama, kao i gostovanja na festivalima u Subotici (2 puta ove godine), Apatin, Aranđelovac, Sonta, i gostovanja u Hrvatskoj (Dvor na Uni) i u Crnoj Gori (Nikšić i Podgorica). Ono na šta su takođe veoma ponosni je to što su bili domaćini KUD-u ,,Srpski vez'' iz Kumanova, te će se, zahvaljujući tome, već u aprilu 2019. godinebanijski i lički melos čuti i u Makedoniji.
 
- Zahvalili bismo se opštini Apatin na podršci, kao i pojedinim preduzetnicima od kojih izdvajamo PerSu Markete i preduzeće Džimi Komerc iz Prigrevice. Takođe, zahvalili bismo se i portalu 025info koji redovno, s pažnjom i posvećenošću, isprati naš rad. Veliku zahvalnost dugujemo i građanima Prigrevice koji su naša verna publika i nadamo se da će tako i ostati, uz nadu da će se naše članstvo svake godine povećavati, zaključuje Mrđenovićeva.
 
Kulturno-umetničko društvo ''Prigrevica'' čestita svim građanima predstojeće praznike, uz nadu da će se držati zajedno bez obzira na teško vreme u kojem živimo. ,,Kultura iznad svega'', poručuju iz ovog društva. 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar