Nagrada za kratku priču Oliveri Šekularac iz Prigrevice
30.11.-0001.

Književna nagrada Miodrag Borisavljević za 2013. godinu jednoglasno je dodeljena Oliveri Šekularac iz Prigrevice za kratku priču "Mom dedi Nikoli".

Priča Olivere Šekularac, rođene Todorić, sabira u sebi svest o svim elementima njenog kratkog tkiva, koja se svojom zahtevnom poetičkom formom izborila za zaseban žanr u savremenoj književnosti. Nagrađena priča Olivere Šekularac je prošarana  zvucima, mirisima i slikama jednog nostalgičnog obraćanja uspomenama i sećanju, koja u svakom čoveku, piscu i čitaocu, bude nadu u neizbrisivost prohujalog vremena, u traganju za korenima porekla ličnog i nacionalnog identiteta.

Poštovanjem ključnih standarda unutrašnje i spoljne arhitekture u pisanju kratke priče Olivera Šekularac je u svojoj nagrađenoj priči efektno sprovela narativni luk tvoreći u njegovom jezički sažetom volumenu zamiljivi kolaž fragmenata o sebi, sećanju i putovanju kroz melanholične i nostalgične obzore uspomena, pamćenja i sećanja.

Ovu nagradu je 2010. godine ustanovio Kulturni centar Apatin i dodeljuje se za kratku kriču, a kao svojevrsni omaž poznatom srpskom pripovedaču Miodragu Borisavljević, koji je dobar deo svog života proveo u Apatinu, a posebno na limanu Lavač na Dunavu.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar