Održan humanitarni koncert dečjeg kuda iz Moskve
30.11.-0001.

Članovi dečijeg ansamba KUD-a „Zlatna kapija“ iz Moskve održali su proteklog vikenda humanitarni koncert u apatinskom Domu kulture.

Moskovski KUD Zlatna kapija nastao je u čuvenoj ruskoj Školi umetnosti u kojoj se narodna umetnosti predaje na profesionalan način, a u kojoj je, od 1995. do 2007. godine, šef Folklornog odelenja bila priznata ruska umetnica Natalija Vasilijeva.

U preko deset godina postojanja grupa je učestvovala i nastupala na raznim školskim, okružnim, opštinskim i međunarodnim takmičenjima. Članovi KUD-a borave u Kampu „Sabor 2013.“ koji je u nedelju svečano otvoren na prostoru Banje „Junaković“. U kampu se nalazi više od stotinu dece iz Rusije, Slovenije, Hrvatske, Republike Srpske i Srbije, među kojim i deca sa Kosova.

Koncert je imao humanitarni karakter jre je prikupljan novac za porodice sa više dece sa Kosova koje podižu samohrane majke.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar