Otvorena izložba skulptura Jovane Drobac
30.11.-0001.

U petak, 17. juna u Galeriji "Meander" otvorena je izložba skulptura Jovane Drobac.

Jovana Drobac rođena je 1987. godine u Apatinu. Diplomirala vajarstvo na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Borislave Prodanović Nedeljković. U toku
studija izlagala na više izložbi u Novom Sadu, Apatinu i Somboru. Prostor njenog skulpuralnog izraza je geometrijska apstrakcija. To su skulpture promenljivih kompozicija sastavljene od elemenata razuđenog geometrijskog sadržaja. Elemeti se mogu dodavati u beskrajnom nizu horizontalno i vertikalno. Dela su izvedena u različitim materijalima, metalu, staklu, drvetu, kliritu, terakoti, u kojima ovakav izraz različito realizuje u skladu sa koloritom i strukturom materije. Dok su kompozicije u metalu ravnih ispoliranih površina, skulpture od lomljenog stakla sadrže dinamičan preplet linija i zanimljivog su svetlosnog fenomena. Ovakav graditeljski koncept ima dodirnih tačaka sa arhitekturom. Te promenljive kompozicije imaju mogućnost imaginacije arhitektonskih rešenja, što se vidi u savremenoj arhitekturi, tako da se teško može u estetskom smislu povući crta između arhitekture i savremene skulpture.

Izložba je otvorena do 6. jula 2011. godine.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar