Otvorena izložba slika Marine Mirković
30.11.-0001.

U četvrtak, 21. aprila, U Galeriji "Meander" otvorena je izložba slika Marine Mirković "Odraz".

Marina Mirković rođena je 1985. godine u Apatinu. Diplomirala je slikarstvo na Akademiji umetnosti BK u Beogradu 2008. godine. Završila je Specijalističke studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu na odseku za grafiku 2011. godine. Izlagala na kolektivnim izložbama u Zemunu, Beogradu, Kragujevcu, Gornjem Milanovcu, Zrenjaninu i u inostranstvu u Somervilu (Masačusets, SAD) i Liježu (Belgija). Samostalno izlagala u Beogradu. Živi i radi u Beogradu i Apatinu. Marina Mirković se bavi problemom pojedinca u savremenom društvu. Primećuje da je to ne samo sociološki problem nego i kulturološki i psihološki. Dela prezentuje tematskim izložbama, Maska, Kroz mutno staklo-sublimacije i Odraz.

Odraz je serija dela koja se nadovezuju na predhodni cikus Maske. Primećuje da smo okruženi maskama likovima koji nemaju identitet nego su konačište dobrovoljnog i nedobrovoljnog odbacivanja vlastite ličnosti. U traganju za onim što se nalazi ispod tih maski ili slojeva otkriva da se nalazi praznina koja se zamenjuje drugim informacijama i detaljima sklopljenih u iskrivljenu sliku u odraz istinitog. U radovima dominira ženski lik isečak iz modnih časopisa, reklama i drugih publikacija istovremeno dokument komercijalne industrije i metafora usamljenosti i potrage za vlastitim identitetom. To su i različite prostorne situacije, emotivni zapisi i sećanja jednostavne kompozicije sa minimalnim likovnim podacima ali efektne i snažno emotivne. Slike su izvedene u kombinovanoj tehnici kolaža sa intervencijom autora crtežom, bojenim nanosom i grafikom.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar