Predstava dečijeg dramskog studija OKC Apatin plasirala se na pokrajinsku smotru

Apatinski mali glumci, članovi dečijeg dramskog studija Opštinskog kulturnog centra Apatin,  plasirali su se na sledeći nivo takmičenja, “Majske susrete” u Temerinu. U pitanju je pokrajinska smotra dečijeg dramskog stvaralaštva. Od 36 ostvarenja koja su se prethodnom opštinskom selekcijom plasirale na viši rang, apatinska predstava ,,Isto kao Crvenkapa, samo malo drugačije'', po oceni selektora, našla se na visokoj trećoj poziciji, i time izborila plasman za dalje takmičenje.


Ovogodišnji selektor, dr Miljan Vojnović, između ostalog je rekao i sledeće:
-Iz stručnog ugla usaglašenog sa propozicijama Saveza amatera Vojvodine za izbor završnih "Majskih susreta" u Temerinu odlučili su kriterijumski okviri koji sagledavaju stepen razvijenosti celokupnog scenskog dejstva: izrazitost scenske radnje, spontanost i kreativnost dečijeg izražavanja na sceni,  doslednost izraza, od konceptualne organizovanosti inicirane od voditelja dramske grupe - a neretko i ansambla, do razumljivosti i delotvornosti scenskog dejstva, autentičnost i inovativnost kako u celokupnom pristupu ideji i tematskim
celinama tako i u pogledu sprovođenja scenskog procesa i rada sa decom, funkcionalnost i opseg upotrebe scenskih elemenata, smisaona i emotivna delotvornost predstave na auditorijum.


Sem toga, Vojnović je sugerisao autorima nagrađenih predstava da istraju u do oblikovanju svojih predstava i kao nove forme prikažu na nekim od narednih prilika i smotri.

Dušan Gladić, autor teksta i režiser predstave ,,Isto kao Crvenkapa, samo malo drugačije'' ne skriva zadovoljstvo uspehom svojih malih glumaca, a najavljuje i njihov sutrašnji nastup na Festivalu dečijeg dramskog stvaralaštva ,,Otvorena scena'' koji će biti održan u Bačkoj Palanci.


 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar