U šah klubu otvorena izložba pod nazivom Tri asa sa Dunava

Predsednik SO Apatin, Nika Petrović, je u prostorijama ŠK Vulkan Protektor, a u sklopu održavanja 55. ARV, zvanično otvorila izložbu “Tri asa sa Dunava” koju je organizovalo UG “Apatinska plovarica”, u saradnji sa ŠK “Vulkan Protektor”. 

- Drago mi je što u našoj sredini ima ovakvih ljudi koji imaju šta da pokažu, i ovakve inicijative će uvek imati podršku lokalne samouprave, istakla je ona.

Ova izložba po mnogo čemu je specifična i originalna. Po prvi put u istoriji šah kluba se u njihovim prostorijama održava jedan ovakav kulturni događaj, a najviše zasluge za kvalitet izložbe imaju upravo tri pomenuta “Asa s Dunava”: Mišika Molnar je izložio svoje makete rađene isključivo štapićima od sladoleda, Nikola Maljković je pokazao sve lepote korparskog zanata i izložio isključivo originalne radove, od kojih ni jedan nema svoju kopiju. Kolekcionar Sreten Uzelac je za ovu priliku pripremio izuzetno vrednu postavku originalnih predmeta povodom jubileja, 100 godina završetka velikog rata.

“Apatinsku plovaricu” prate Apatinci u preko 30 zemalja sveta, a među njima je i Zvonko Taras iz Australije, koji je sa suprugom bio na otvaranju i tom prilikom mu je uručen prigodan poklon za sećanje na ovaj događaj.

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar