Veliki koncert KUD-a Prigrevica povodom slave društva, Svete Mati Angeline

U nedelju, 12. avgusta, u Domu kulture u Prigrevici biće prvi put proslavljena slava Kulturno-umetničkog društva, kao i osvećivanje prostorija.

Na predlog folklornog ansambla, Upravni odbor KUD-a Prigrevica, na čelu sa predsednicom UO Mirjanom Todorić, usvojio je predlog da se osveštaju prostorije u kojima članovi KUD-a imaju probe i da se odabere i proslavi slava. 
 
Folkloraši su na čelu sa umetničkim rukovodiocem FA Dušicom Mrđenović, izrazili želju da zaštitnica folklornog ansambla i celog KUD-a bude sv. Mati Angelina (Branković). 
 
- KUD Prigrevica je osnovan 1996. godine, njegov član sam od 1998. sa određenom pauzom. Nezvanična slava svih folklornih ansambala je bila Vidovdan, kada smo tradicionalno održavali koncerte, kao i ove godine, između ostalih. Međutim, zvaničnu slavu nismo imali, a prostorije nikada nisu osveštane. Kako smo dobili želju da to učinimo, konsultnovali smo se sa ocem Mladenom Glušcem, parohom apatinskim, i tako ustanovili da od ove godine, mimo tradicionalnog Vidovdanskog koncerta, proslavljamo i svoju slavu, odabrali smo da to bude sv. Mati Angelina Branković, kao i da osveštamo prostorije i kojima vežbamo. KUD Prigrevica je prošao kroz težak period, iz raznoraznih razloga, što zbog smene generacija, što zbog smene umetničkih rukovodilaca, ali od ove godine, uspeli smo da u vrlo kratkom periodu održimo čak tri koncerta sa prepunom salom Doma kulture i da gostujemo na Apatinskim ribarskim večerima. Intersovanje publike je jasno izraženo, i to je razlog što smo se odlučili i na ovakav poduhvat, jer ovu godinu smatramo, u neku ruku, početkom vraćanja stare ''slave'' KUD-a Prigrevica, izjavila je Dušica Mrđenović, umetnički rukovodilac folklornih ansambala KUD-a Prigrevica.
 
Osvećivanje prostorija će se obaviti u nedelju u prepodnevnim časovima i tom činu će prisustvovati samo članovi KUD-a, dok je u popodnevnim časovima, zakazan koncert, s početkom od 18 sati. Gosti na koncertu će biti KUD ''Marko Orešković'' iz Bačkog Gračaca. 

Ulaz na koncert je slobodan.
 
KUD ''Prigrevica'' iz Prigrevice poziva sve građane opštine Apatin da svojim prisustvom uveličaju ovu svečanost. 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar