18,5 miliona razloga zašto verovati u Deda Mraza
30.11.-0001.

Kao i pred kraj svake godine glavna tema naših skupštinara je budžet za sledeću godinu. Pominju se tu mnoge cifre i ko koliki deo "kolača" dobija.

Ono što nas kao televiziju, koja je nedavno zbog teške materijalne situacije morala da prekine emitovanje programa, zanima jeste deo budžeta namenjen za pomoć medijima. Interesantna stvar, rekli bi mnogi, da se više novca izdvaja za medije i to baš sada.

Za razumevanje celog slučaja, još jednom je važno napomenuti da svi mediji sa područja opštine Apatin, preko TV Apatina do Goldy radija dobijaju pomoć iz gradske kase. Ali to nije sve, sufinansiraju se i dve medijske kuće sa područja opštine Sombor. 025info postoji već nekoliko godina kao veb sajt i kao televizija a nikada nije bio kao takav uključen u podelu pomoći namenjene medijima. Kada je trebalo pratiti i pisati onda smo bili pozvani, a kada je trebalo nama pomoći onda je muk. Mi smo se do sada borili samostalno kako smo znali i umeli, nažalost, oglašivači i prodat oglasni prostor nisu bili dovoljni da obezbede plate i normalno funkcionisanje naše medijske kuće.

Da se vratimo na budžet. U vreme krize i ogromne nezaposlenost, u vreme kada svi stežu kajiševe pa se čak i broj radnih mesta u javnim sektorima smanjuje, naša opština deli novac - 18,5 miliona dinara.  Šta se planira sa tim novcem kada se ima u vidu da su tri medija u našoj opštini izgubili tužbu i moraju da plate odštetu? Da se neće možda deo novca za to izdvojiti?

Mi smo pokušali na sve načine da pokažemo da nam je pomoć potrebna, da smo je zaslužili zastupajući mnoge društvene grupe i pišući objektivno. Ali, nećemo podviti rep zbog koje "crvene" već ćemo pokušati da se izborimo sami, sa entuzijazmom a novac kao novac, u Apatinu može i od vazduha da se živi.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar