Do 10 sati glasalo 11 odsto birača
30.11.-0001.

U Vojvodini je na izbore do 10 sati izašlo 11,06 odsto birača, što je nešto više nego u prvom krugu pre dve nedelje, kada je u tom periodu izašlo 10,45 odsto birača, rečeno je u Pokrajinskoj izbornoj komisiji (PIK). Po okruzima je najmanja izlaznost u Južnobanatskom, oko devet odsto, a najveća u Severnobačkom, oko 17 odsto.
U Vojvodini su jutros otvorena sva biračka mesta i izbori za sada protiču mirno i bez problema, rečeno je u Pokrajinskoj izbornoj komisiji.
Pravo glasa u pokrajini ima oko 1.735.000 birača, koji će glasati na ukupno 1.787 biračkih mesta.
U Vojvodini će danas, pored izbora za predsednika Srbije, biti održan i drugi krug pokrajinskih izbora po većinskom sistemu.
Izbori za 120 poslanika Skupštine Vojvodine su kombinovani, tako da je 60 poslanika izabrano po proporcionalnom sistemu u nedelju, 6. maja, dok će druga polovina biti izabrana po većinskom sistemu.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar