Izbori 2014 - Apatin (VIDEO)

Danas, 16. marta 2014., su u Srbiji održani vanredni pralamentarni izbori. Jutros, u 7 sati otvorena su birališta širom zemlje. Takođe, u Beogradu i još nekoliko opština održani su i vanredni lokalni izbori.

Na izbornom listiću našlo se za 19 lista stranaka, koalicija i grupa građana, od toga sedam manjinskih, na kojima je ukupno 3.020 kandidata za poslanike.

Građani su mogli da glasaju uz važeću ličnu kartu, važeći pasoš ili važeću vozačku dozvolu. Oni koji su u vojnoj službi, glasali su uz važeću vojnu legitimaciju i obavešenje o mestu i vremenu glasanja im nije bilo neophodno.

Birači za Skupštinu Srbije mogli su da glasaju na 8.262 biračkih mesta koja su bila otvorena do 20 sati, a glasalo se i na Kosovu i Metohiji. Pravo glasa imalo je 6.765.998 građana. Službeni glasnik je odštampao ukupno 6.801.161 glasački listić u 33 jezičke varijante, saopštila je Republička izborna komisija.

Prvi rezultati očekuju se oko 22h.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar