Jedinstvo i snaga su naš najveći adut

"Nakon otvaranja poglavlja 32 i 35 povratka nema. Sada smo u predvorju Evrope. Od nas sada zavisi kad ćemo ući u najorganizovaniju grupu zemalja koja trenutno postoji u svetu, a to je Evropska unija." - rekao je narodni poslanik Milan Stevanović (SNS), gostujući u emisiji Prava reč na 025info televiziji. On je dodao da je u potpunosti uveren u dobru perspektivu zajednice evropskih naroda sa Srbijom kao punopravnim članom u narednih nekoliko godina.

"Šanse malih država u Evropskoj uniji su velike jer im se otvara jedno ogromno tržište. Evropska unija vas gura da se takmičite, navikava nas na kvalitetan način rada. Moramo da radimo brzo i budemo efikasni. Imamo dosta komparativnih prednosti i Evropa predstavlja veliku šansu za Srbiju." - kaže Stevanović.

Stevanović je istakao da je bio izuzetno ponosan nakon otvaranja poglavlja u Briselu u ponedeljak 14. decembra i kroz osmeh dodao da se poslednji put slično osećao pre dvadesetak godina kada je Crvena zvezda pobedila Bajern u Minhenu i trasirala put ka tituli prvaka Evrope u fudbalu.

Kada je u pitanju unutrašnja politika, Stevanović kaže da je ogromna podrška premijeru Vučiću plod njegovog marljivog rada koji građani očigledno prepoznaju.

"I pored mnogo nepopularnih mera koje je Vlada preduzela i koje direktno pogađaju jedan deo stanovništva, podrška građana je prisutna. Te mere su dokaz pravilnog i strategijskog razmišljanja. Da je nastavljeno onako kako je rađeno prethodnih godina, država bi bankrotirala. Premijer je rekao da će finansije u Srbiji da budu "kao apoteka" i iz dana u dan se to potvrđuje."

Stevanović je rekao da je njegovo lično mišljenje da neće biti raspisani parlamentarni izbori, ali da Srpska napredna stranka potpuno spremno dočekuje pokrajinske izbore, koji se zakonski moraju održati u prvoj polovini sledeće godine.

"Pokrajinska vlast je jasno pokazala koliko i na koji način brine o građanima Vojvodine. Zadatak Srpske napredne stranke jeste da nakon narednih izbora pokaže pošteniji i kvalitetniji odnos vlasti prema građanima. Čak ne bih ni upotrebio tu reč "vlast" već "servis građana". U prevodu - ljudi koji su na vlasti ne treba da rešavaju sopstvene probleme, već probleme građana." - jasan je Stevanović.

Za petak 18. decembar najavljen je veliki miting Srpske napredne stranke u novosadskom SPENS-u.

"Mi u Srpskoj naprednoj stranci imamo veliku želju da promenimo Srbiju i to svakodnevno pokazujemo. Ja moram da pohvalim Opštinski odbor Srpske napredne stranke u Apatinu koji je izuzetno dinamičan, koji ima sjajne mlade ljude, koji su velika perspektiva za ovaj grad. Kada je u pitanju miting u Novom Sadu odbori SNS u Vojvodini će na taj način pokazati koliku podršku pružaju svemu onome što je Vlada na čelu sa premijerom uradila u prethodnom periodu. Ja pozivam sve građane, i vanstranačke ljude da dođu ukoliko žele da iskažu svoju podršku."

Stevanović se za kraj još jednom osvrnuo na Apatin i istakao da je Opštinski odbor SNS u Apatinu veoma marljiv i predan svom poslu.

"Odbor ima plan šta će da se radi u narednih nekoliko meseci, kao i šta će da se radi ukoliko Srpska napredna stranka pobedi, a ja sam u potpunosti siguran da će da pobedi na narednim lokalnim izborima. Mesni odbori, stručni saveti, omladina... Svi su sinhronizovani i zaista je u pitanju jedan ozbiljan timski rad. Na ovaj način želimo da pokažemo koliku želju za promenama imamo, koliko veliko jedinstvo i snagu. A upravo su to i glavne poruke za predstojeći malopre pomenuti miting - jedinstvo i snaga." - rekao je za 025info, Milan Stevanović.

Kompletnu emisiju Prava reč u kojoj je gostovao Milan Stevanović možete pogledati u našoj VIDEO GALERIJI.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar