Nikolić položio zakletvu i stupio na dužnost
20.06.2001.

Izabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić položio je zakletvu na posebnoj sednici Skupštine, čime je počinje njegov petogodišnji mandat.
"Zaklinjem se da ću sve svoje snage posvetiti očuvanju suverenosti i celine teritorije Republike Srbije, uključujući i Kosovo i Metohiju kao njen sastavni deo, kao i ostvarivanju ljudskih i manjinskih prava i sloboda, poštovanju i odbrani Ustava i zakona, očuvanju mira i blagostanja svih građana Republile Srbije i da ću savesno i odgovorno ispunjavati sve svoje dužnosti".
Nakon što je Nikolić položio zakletvu, intonirana je himna "Bože pravde". Nikolić je potom potpisao tekst zakletve. Predsedavajući Skupštine Srbije Zaharije Trnavčević je u svoje i u ime poslanika čestitao Nikoliću stupanje na dužnost predsednika Srbije. Inauguracija novog predsednika Srbije zakazana je za 11. jun.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar