Održana 27. sednica Opštinskog veća opštine Apatin

U Plavoj sali SO Apatin održana je 27. sednica OV opštine Apatin. Na predlog nadležnog ministarstva, utvrđen je predlog odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme za svaki organizacioni oblik u opštini Apatin za 2017. godinu. Predlog je da se smanji broj zaposlenih za 15 radnika i to 11 u Opštinskoj upravi, 3 u JKP-u „Naš dom“ i jedan u „Marini“. Već u sledećoj tački razmatran je kadrovski plan Opštinske uprave i pravobranilaštva opštine Apatin za 2017. godinu koji je potrebno uskladiti sa budžetom, a narednom tačkom utvrđen je predlog odluke o drugim izmenama i dopunama odluke o budžetu opštine Apatin za 2017. godinu.

Članovi Opštinskog veća usvojili su i predlog rešenja o prenosu zemljišta, bez naknade sa opštine Apatin na Republiku Srbiju-lučko područje. Po zakonu, lučka područja moraju biti u vlasništvu države kako bi se dalje ušlo u proceduru traženja operatera.



Usvajanjem predloga odluke o odobravanju postupka davanja u zakup poslovnih prostorija – apoteke u Apatinu, Sonti, Prigrevici, Svilojevu i Kupusini nastavljen je postupak kojim će apoteke preći u privatno vlasništvo.

Sledećom tačkom usvojen je predlog zaključka o prihvatanju pisma namere Milana Popovića, s ciljem njegovog ulaganja u investiciju izgradnje ribnjaka. Želja je proširenje kapaciteta na lokacije na kojima se trenutno nalaze pašnjaci. Opštinsko veće je dalo načelnu saglasnost, a dalje odluke u procesu će donositi nadležne ustanove.

Kako bi komunalno moglo opremiti 19 parcela, usvojen je predlog zaključka o izdavanju građevinske dozvole, bez obzira na nepostojeću komunalnu infrastrukturu, licima koja su zaključila ugovor o kupovini građevinskih parcela u urbanističkom bloku 83 u Apatinu.

Sledećom tačkom utvrđene su izmename odluke o sprovođenju komasacije u katastarskoj opštini Sonta. Izmene se tiču tehničkih grešaka u samom tekstu, a potrebno ih je izmeniti kako bi dokumentacija bila ispravna.



Članovi OV usvojili su izmene i dopune odluke o pravobranilaštvu opštine Apatin kako bi se posao pravobranioca mogao obavljati i u odsustvu opštinskog pravobranioca. Od tri predloga rešenja, usvojeno je da se imenuje tročlana komisija koja će obavljati poslove pravobranilaštva u odsustvu javnog pravobranioca. Narednom tačkom je usvojeno da predsednik komisije bude Nika Petrović, a preostala dva člana Dragan Rastović i Nedeljko Vučenović.

Jedna od tačaka dnevnog reda 27. sednice OV ticala se predloga odluke o visini naknade štete oštećenim licima nastale usled napada napuštenih životinja, radi mirnog rešavanja spora. Od prethodne sednice do sad podneto je 17 zahteva i 2 prigovora. 11 oštećenih je prihvatilo vansudsko rešavanje nastalog problema, dok će njih 8 ući u sudski spor.

Na sednici je takođe usvojena i izmena Godišnjeg programa poslovanja Javnog komunalnog preduzeća „Naš dom“ Apatin za 2017 godinu, kao i prve izmene Posebnog programa za korišćenje sredstava iz subvencija za 2017. godinu, a u sledećoj tački razmatrano je isto i za Javno preduzeće za upravljanje putničkim pristaništem i marinom „Apatin“ Apatin.

U pretposlednjoj tački razmatran je izveštaj o realizaciji godišnjeg plana rada Predškolske ustanove „Pčelica“ Apatin za radnu 2016./2017. godinu, kao i na plan rada za školsku 2017. /2018. godinu. Izveštaji sva tri javna preduzeća su jednoglasno usvojeni od strane članova Opštinskog veća.

U poslednjoj tački usvojen je predlog rešenja o odobravanju sredstava iz tekuće budžetske rezerve kako bi se nadoknadili troškovi prevoza koje su imale devojčice KUD-a „Mažoret“ iz Sonte do Slovenije, odakle su se vratile sa zlatnom medaljom na održanom evropskom prvenstvu.


 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar