Održana 8. sednica SO Apatin
30.11.-0001.

U velikoj sali apatinske Skupštine juče je održana osma sednica SO Apatin, sa dnevnim redom od 14 tačaka.
Na sednici je doneta Odluka o pristupanju u svojstvu člana transformisanom Regionalnom centru za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva DOO Subotica u akreditovanu Regionalnu razvojnu agenciju.


\"\"

Usvojene su i odluke o sprovođenju javnih konkursa za imenovanje direktora opštinskih javnih preduzeća JKP Naš dom, Direkcije za izgradnju i JP za upravljanje putničkim Pristaništem i Marinom. U vezi sa istim predlogom odbornici su informisani sa Rešenje Opštinskog veća o obrazovanju Komisije za imenovanje direktora javnih preduzeća u Opštini Apatin. Na sednici je doneto i Rešenje o imenovanju diplomirane pravnice Lenke Bojić za direktora Centra za socijalni rad Opštine Apatin.

Odbornici su usvojili i Zaključak o prihvatanju Deklaracije protiv uzgajanja i prometa genetskih modifikovanih organizama. GMO i proizvoda od GMO. Usvojeno je i Rešenje o otuđenju građevinskog zemljišta bez naknade preduzeću FLESH SRB D.O.O iz Beograda radi izgradnje Fabrike za doradu tekstila i farbare u RTC-u, a koji su se obavezali da otvore preko 200 novih radnih mesta za građane naše opštine, istakao je dr Živorad Smiljanić, predsednik opštine Apatin.

Usvojeno je rešenje o davanju saglasnosti na cene komunalnih usluga u Mesnoj zajednici Kupusina, kojim data saglasnost za povećanje cene vode sa 27,00 na 35,00 dinara i u blok tarifi sa 100,00 na 130,00 dinara po kubnom metru, a što predstavlja povećanje cene vode za 30%.

Skupština je usvojila i Zaključak kojim se podržava inicijativa Veterinarske stanice Apatin DOO Prigrevica i privremenog zastupnika kapitala u postupku privatizacije Snežane Višekrunić da se Veterinarska stanica Apatin DOO Prigrevica izuzme iz privatizacije, uz napomenu ukoliko Agencija za privatizaciju Republike Srbije odobri izuzimanje iz procesa ponovne privatizacije Veterinarsku stanicu Apatin DOO Prigrevica Opština Apatin će u periodu prekida preispitati relevantne činjenice i podatke iz poslovanja ove Stanice i na bazi istih izvesti Zaključak o opravdanosti eventualnog preuzimanja osnivačkih prava.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar