Počela 16. sednica SO Apatin - Direktan tv prenos na 025info televiziji

Nakon što je ustanovljeno prisustvo od ukupno 26 odbornika, čime su stvoreni uslovi za punovažno odlučivanje, usvojen je i dnevni red 16. sednice SO Apatin.  Tok sednice možete pratiti na 025info portalu.

Odbornici SO Apatin  usvojili su odluku o maksiminom broju zaposlenih na neodređeno vreme za svaki organizacioni oblik u opštini Apatin za 2017. godinu. Odluku je predložilo Opštinsko veće na osnovu preporuke nadležnog ministarstva, a tiče se smanjenja 15 radnih mesta, 11 u Opštinskoj upravi, 3 u JKP-u „Naš dom“ i jedan u apatinskoj „Marini“.

U toku je razmatranje kadrovskog plana Opštinske uprave i Pravobranilaštva opštine Apatin za 2017. godinu. U vezi sa tim rečeno je da u opštini Apatin ima 84 radnika u okviru Opštinske uprave i 2 u okviru Pravobranilaštva. Ovaj plan je većinom glasova usvojen. . Narednom tačkom je usvojeno da predsednik komisije bude Nika Petrović, a preostala dva člana Dragan Rastović i Nedeljko Vučenović.

Budžet je uvek stavka po kojoj bude najviše rasprave, a što i ovoga puta nije izostalo. Ipak, nakon iscrpne rasprave, većinom glasova usvojene su druge izmene i dopune Odluke o budžetu opštine Apatin za 2017. godinu.

Usvojen je predlog rešenja o prenosu zemljišta bez naknade sa opštine Apatin na Republiku Srbiju-lučko područje. Po zakonu, lučka područja moraju biti u vlasništvu države kako bi se dalje ušlo u proceduru traženja operatera.

Na 16. sednici SO Apatin odbornici su izglasali izmene Odluke o sprovođenju komasacije u katastarskoj opštini Sonta, a takođe je utvrđena izmena i dopuna odluke o pravobranilaštvu opštine Apatin kako bi se posao pravobranioca mogao obavljati i u odsustvu opštinskog pravobranioca. Od tri predloga rešenja, usvojeno je da se imenuje tročlana komisija koja će obavljati poslove pravobranilaštva u odsustvu javnog pravobranioca.

Na sednici su usvojene izmene koje se tiču kadrovskih rešenja u Školskom odboru osnovne škole za posebno muzičko vaspitanje i obrazovanje „Stevan Hristić” Apatin i Nadzornom odboru Opštinskog kulturnog centra Apatin.

Na današnjoj sednici većinom glasova je usvojena izmena godišnjeg programa poslovanja Javnog komunalnog preduzeća „Naš dom“ Apatin za 2017 godinu, kao i prvih izmena posebnog programa za korišćenje sredstava iz subvencija za 2017. godinu, takođe i za Javno preduzeće za upravljanje putničkim pristaništem i marinom „Apatin“ Apatin.

U poslednjoj tački razmatran je i usvojen izveštaja o realizaciji godišnjeg plana rada Predškolske ustanove „Pčelica“ Apatin za radnu 2016/2017 godinu, kao i na plan rada za školsku 2017/2018 godinu.

 


 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar