Počela 8. sednica Skupštine opštine Apatin - Direktan tv prenos na kanalu 025info televizije - Pratite nas uživo i na sajtu

Dnevni red jednoglasno usvojen.

Utvrđen razlog prestanka mandata odbornika Danijela Ajduka.

Predloženo rešenje o verifikaciji mandata odbornika Slobodana Bačića.

Opozicija ima primedbe, jer je Bačić sekretar Sportskog saveza, te po njima ne može biti i odbornik. Dubravka Korać, zamenica predsednika opštine, objasnila je da je Slobodana Bačića za sekretara izglasao Sportski savez, a ne Skupština opštine Apatin i da je to Udruženje građana. Isto tako, naglasila je kako upravo u klupi opozicionih odbornika sedi nekoliko predsednika Udruženja građana koji su iz opštinskog budžeta dobijali izuzetno visoke cifre, te se zapitala kako oni nisu u sukobu interesa.

Boro Bulat, odbornik i izvestilac po ovoj tački dnevnog reda, izjavio je da je sve po zakonu i da Bačić, kao sekretar Udruženja građana, apsolutno može biti i odbornik SO Apatin.

Sa 16 glasova za, za novog odbornika SO Apatin, izabran Slobodan Bačić. U toku svečana zakletva.

Usvojen je i zapisnik sa 7. sednice Skupštine opštine Apatin.

U toku je razmatranje izveštaja o izvršenju odluke o budžetu opštine Apatin za 2016. godinu, za period januar – septembar 2016.godine, kao i predlog zaključka.

Bez obzira na nesuglasice po ovoj tački, i ona je jednoglasno usvojena.

Posle kraće pauze, sednica se nastavlja.

Na dnevnom redu je predlog odluke o dodeljivanju isključivog prava JKP „Naš Dom“Apatin za obavljanje delatnosti na koje se zakon o javnim nabavkama ne primenjuje. Izvestilac je Sanja Bačić, vd direktora JKP ,,Naš dom'' Apatin. Ova tačka je sa 26 glasova za usvojena.

Predlog odluke o izmeni i dopuni odluke o promeni osnivačkog akta Javnog preduzeća za građevinsko zemljište, izgradnju i puteve „Direkcija za izgradnju“ sa sedištem u Apatinu predviđa promene koje će se realizovati od 01. decembra. Direkcija za izgradnju ubuduće neće biti direktan korisnik opštinskog budžeta i dolazi do potpune reorganizacije ovog preduzeća. Umesto dosadašnjih 16 zaposlenih, Direkcija će ih imati 8, od toga 7 visokoobrazovanih, dok će preostalih 8 viška preći da radi u opštinu. Odluka je jednoglasno usvojena.

Kao posledica prethodno izglasane odluke, sledeća tačka dnevnog reda je predlog odluke o izmeni i dopuni odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme za svaki organizacioni oblik u opštini Apatin za 2015. godinu. Ova odluka pravni je osnov za primanje novih radnika u opštinu, a koji su prethodnom odlukom i reorganizacijom Direkciije ostali bez dosadašnjih radnih mesta. Kako bi im se izašlo u susret, odlučeno je da ih uposle u opštini, čime je praktično samo napravljena reorganizacija već postojećih mesta. Uz 27 glasova za, i ova odluka je usvojena.

Trenutno se odlučuje o davanju naziva ulice u urbanističkom Bloku 61 u Apatinu. Predlog je da se ulica zove Preduzetnička i jednoglasno je usvojen.

Izmena odluke o Mesnim zajednicama na teritoriji opštine Apatin sledeća su tema 8. sednice SO Apatin. Nika Petrović, zamenica predsednika Skupštine opštine Apatin, objasnila je da je u pitanju usklađivanje sa zakonom o lokalnoj samoupravi. Sa 27 glasova za, i ova tačka dnevnog reda je usvojena.

Razrešeni si i imenovani novi članovi Školskog odbora gimnazije „Nikola Tesla“ Apatin, kao i Srednje građevinske i drvoprerađivačke stručne škole Apatin.

 


 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar