Polemike oko Vojvođanskih nadležnosti
30.11.-0001.

Odluka Ustavnog suda Srbije da pojedine odredbe Zakona o utvrđivanju nadležnosti AP Vojvodine nisu u saglasnosti s Ustavom izazvala je podeljene reakcije šire javnosti, ali i stručnjaka, budući da neki od njih smatraju da je odluka na mestu, a drugi pak da je ona "kontroverzna" i posledica "rđavih" odredaba Ustava Srbije koji se odnose na Vojvodinu, navodi RTV.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je da su neki delovi odluke Ustavnog suda Srbije (USS) o nadležnosti Vojvodine paradoksalni i da se kose s međunarodnim ratifikovanim konvencijama. On je kazao i da nije "neobično da je (odluka)objavljena istog dana kada je potpisan koalicioni sporazum novih partnera na republičkom nivou, odnosno dan pre nego što je konstituisana nova pokrajinska vlada".

Pajtić je naveo da je tom odlukom "USS prilično kompromitovao sam sebe, ali i ideju o izgradnji nezavisnih institucija u Srbiji" i dodao da se kao pravnik može složiti sa Ustavnim sudom Srbije u nekim segmentima odluke, ali da su "neki segmenti zaista paradoksalni", piše RTV.

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar