Radivoj Sekulić novi predsednik Opštine Apatin

Konstitutivna sednica Skupštine Opštine Apatin zakazana je za 9 sati. Na njoj će se odlučiti ko će u naredne četiri godine voditi Apatin. Dnevni red čini 17 tačaka, a možete ih videti ovde.

Na održanim lokalnim izborima jednak broj mandata podelile su Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije - po 12. Dva mandata osvojila je Srpska radikalna stranka, isto toliko Demokratska stranka, dok je jedan mandat osvojio Savez vojvođanskih Mađara. 

Obaveštavaćemo vas uživo o najnovijim informacijama tokom sednice: 

  • OO SNS Apatin se u saopštenju poslatom medijima zahvalio građanima na ukazanom poverenju i dodao da će nastojati da opštinu Apatin učini jednom od najrazvijenijih u Vojvodini.
     
  • Novi predsednik Opštine Apatin je kandidat SNS Radivoj Sekulić. Izabran je sa 15 glasova "za". Za zamenika je izabrana Dubravka Korać (SNS). Izabrani su i svi predloženi članovi Opštinskog veća. 
  • Glasanje je u toku. Za predsednika Opštine je predložen Radivoj Sekulić (SNS), a za zamenika Dubravka Korać (SNS). Za članove Opštinskog veća predloženi su Atila Hodovanj iz Kupusine, Atila Rižanji iz Svilojeva, Aleksandar Smiljanić iz Apatina, Duško Lončar iz Apatina, Slađanja Živkov iz Apatina, Vladimir Vukosav iz Apatina, Nebojša Vejin iz Apatina, Milan Petrović iz Apatina, Stevan Žužić iz Prigrevice, Dragan Radojević iz Sonte i Friđeš Nađ iz Svilojeva. 

Radivoj Sekulić

  • Izabran je birački odbor za sprovođenje tajnog glasanja za izbor predsednika Opštine Apatin, zamenika predsednika Opštine Apatin i članova Opštinskog veća Opštine Apatin. Sledi glasanje. Čine ga: Milan Škrbić, Miodrag Pavlović i Ištvan Peter. 

Nika Petrović, Milan Škrbić i Marko Đumić

  • Sa 15 glasova "za", jednim "protiv" i 13 neupotrebljenih listića, za predsednika Skupštine Opštine izabran je  Milan Škrbić (SNS), a za zamenika predsednika SO Nika Petrović (SNS). Novi sekretar SO je Marko Đumić (SNS)

Milan Škrbić

  • Očekuje se glasanje za predsednika skupštine opštine i zamenika predsednika skupštine opštine, za šta su predloženi Milan Škrbić i Nika Petrović.
     
  • U toku je pauza.
     
  • Odbornici SPS napustili sednicu Skupštine.

  • Za članove verifikacione komisije SO Apatin izabrani su Mirko Cvjetićanin, Nika Petrović i Dragan Rastović.

  • Usvojen je izveštaj Opštinske izborne komisije.

 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar