Referendum u Romskom naselju od 23. do 27. decembra! (VIDEO)

Pomoćnik predsednika opštine Apatin i predsednik Komisije za sprovođenje referenduma o formiranju Mesne zajednice u Romskom naselju u Apatinu, Jevto Milojević, saopštio je danas da će referendum biti održan od petka 23. do utorka 27. decembra, od 8 do 20 sati, te da će se glasati na jednom biračkom mestu (biračko mesto broj 17). Na konferenciji za medije kojoj su pored Milojevića prisustvovale i Jelena Ićitović, načelnica opštinske uprave i Nika Petrović, zamenica predsednika Skupštine opštine Apatin rečeno je da pravo glasa ima preko 1400 žitelja ovog naselja.

Milojević je izjavio da je Komisija za referendum počela svoj rad jutros, te da su usvojene neophodne odluke koje se moraju doneti pre samog izjašnjavanja građana. Prema njegovim rečima, odluka Skupštine opštine Apatin o sprovođenju referenduma od 23. do 27. decembra, u vreme katoličkog Božića, je ispravna, jer će većina građana u tom periodu biti u prilici da glasa i donese ovako važnu odluku.

Govoreći o veličini ovog naselja, Milojević je dodao da stanovnici, kojih ima preko 3000, najbolje znaju šta im je potrebno kako bi svoju sredinu učinili boljom za život.

"Romsko naselje ima nešto više od 3 hiljade stanovnika, biračko telo je preko 1.400. Naselje je veća mesna zajednica nego što je Svilojevo i nešto manja od Prigrevice i Sonte". - izjavio je Milojević.

Milojević je pozvao i sve političke stranke u Apatinu da podrže referendum o formiranju Mesne zajednice u Romskom naselju jer je to od velike važnosti za kompletnu zajednicu. On je istakao da je uveren da ljudi koji žive u naselju, najbolje znaju šta im je potrebno i koliko im je potrebno.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar