SNS: Prigrevčani protiv skladišta otpada

Mesni odbor Srpske napredne stranke iz Prigrevice obratio se saopštenjem, koje prenosimo u celosti. 

Kada se u selu od oko 4000 stanovnika udara kamen temeljac, seljani slave, a selo je ponosno i veselo. Kamen temeljac udaren s početka februara 2016. godine u selu Prigrevica od strane dr Živorada Smiljanića i Bojana Pajtića izazvao je podozrenje kod meštana. 

Prigrevčani se pitaju zašto se utemeljuje skladište otpada bez vizije prerađivačkog pogona?! Sporno pitanje je i mesto, pa se postavlja pitanje i nije li lokacija između Prigrevice i Svilojeva na tzv. "svilojevačkom pašnjaku" idealna lokacija za ovu "investiciju", tim pre što se već godinama ta lokacija spominje kao mesto za industrijsku zonu, a zemljište je tu neplodno i neiskorišćeno. Treće pitanje je pitanje koje je Smiljanić trebao da postavi svim Prigrevčanima, da li mi uopšte želimo skladište otpada blizu svog sela.

Sav otpad iz okoline koji bude dovezen pred selo biće pravo leglo za štetočine i glodare. Fabrika pelata kakva je u planu ne funkcioniše ni u obližnjem Doroslovu, što stvara novu sumnju da postoji potreba za njom u Prigrevici. To je samo kap koja je prelila punu čašu lažnih obećanja i isto tako lažnih, nikad dovršenih "investicija" za koje su postavljeni kameni temeljci.

Ako uzmemo u obzir da je preko puta poslednjeg udarenog kamena temeljca napravljeno novo mrcinište, takođe na obodu sela, iz interesa "lokalpatriota" i dr Smiljanića, problem sa kojim se suočavaju meštani Prigrevice je još veći. Meštani Prigrevice, složno i ljudski, mogu i moraju tome da se odupru!

 

 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar