Sonta: OO SNS održao tribinu o poljoprivredi

Savetnika premijera Srbije za poljoprivredu profesor Dragan Glamočić i narodni poslanici Milan Novaković i Predrag Tomanović bili su gosti OO SNS na tribini o poljoprivredi u Sonti. Domaćini su im bili poverenik Saveta za poljoprivredu Đorđe Vignjević i kandidat SNS za predsednika Opštine Apatin Radivoj Sekulić.

Nakon što su pozdravili prisutne u prostorijama MO SNS Sonta, zajedno su se uputili  u salu Doma kulture. Njihov dolazak, aplauzom, pozdravio je veliki broj prisutnih u sali.

U uvodnom izlaganju je još jednom naglašena važnost formiranja agrarnog budžeta opštine kako bi se obezbedila novčana sredstva kroz subvencije na nivou lokalne samouprave za razvoj poljoprivrede, a formiranjem opštinske savetodavne službe stručna i logistička pomoć poljoprivrednicima sa posebnim akcentom na edukaciju poljoprivrenih proizvođača.

Ukazano je na važnost i neophodnost udruživanja poljoprivrednih proizvođača u zadruge čime se otvara mogućnost dogovora o zajedničkim ulaganjima, dogovora sa potencijalnim strateškim partnerima, a obezbedile bi se količine proizvoda koje su po kvalitetu i kvantitetu interesantni kupcima.

Govorilo se i o merama Vlade u oblasti osiguranja, subvencijama i podsticajima, kao i o IPARD programu. 

 

Nakon izlaganja, reč su dobili i prisutni u publici. Kroz pitanja i odgovore, stvorio se konstruktivan dijalog. Mnoge teme su završene dogovorom i razumevanjem, a pojedine su zahtevale i dužu diskusiju. Sve to je pokazatelj da se samo dijalogom i dogovorom može doći do rešenja problema, zaključak je tribine.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar