Tomislav Nikolić polaže zakletvu
30.11.-0001.

U velikoj sali Skupštini Srbije u četvrtak 31. maja biće održana konstitutivna sednica novog saziva parlamenta. Nekoliko sati kasnije, Tomislav Nikolić položiće zakletvu pred poslanicima, čime će početi njegov petogodišnji predsednički mandat.
Na polaganju zakletve biće prisutan diplomatski kor; predstavnici međunarodnih institucija u Beogradu; Republičke izborne komisije; verski poglavari; rektori univerziteta; predstavnici najviših državnih funkcija, pravosuđe, vojska, policija; Vlada; regulatorna tela. Prvi put na svečani čin polaganja zakletve biće pozvani i svi kandidati koji su bili u izboru za predsednika. Svoje prisustvo potvrdio je i Boris Tadić, pa će jedan uz drugog sedeti bivši i izabrani predsednik Srbije. Jedanaest dana posle polaganja zakletve na Andrićevom vencu, biće održana i svečana inauguracija na koju su pozvani brojni gosti iz inostranstva.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar