Žene u politici, tribina povodom 8. marta

U nedelju 8. marta sa početkom u 17 sati, u Narodnoj biblioteci u Apatinu biće održana tribina posvećena ženama u politici. Organizator tribine je forum žena Srpske napredne stranke u Apatinu.

Ovaj datum kao Međunarodni dan žena, prihvaćen je 1917. godine. Njim se čuva sećanje na akcije i proteste, koje su još sredinom XIX veka organizovale radnice tekstilnih i drugih industrija. Cilj je bio poboljšanje radnih uslova, bolji položaj i veće plate. Protesti su najčešće razbijani, ali su nastavili da se održavaju svake godine. Danas ga posvećujemo ekonomskim, društvenim, ali i političkim ostvarenjima žena.

Organizatori pozivaju zainteresovane da dođu na tribinu i saznaju koja je uloga namenjena ženama u ovoj sferi života, koliko su ravnopravne, i sa kojim preprekama se susreću. Razgovaraće se i o tome kakav je odnos medija prema ženama u politici, ali i koliko im se veruje. Preispitaće se i položaj žena u samim političkim strankama, a u tome će pomoći narodna poslanica Mia Kostić i pokrajinska poslanica Stojanka Lekić.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar