APV: Konkurs za unapređenje izrade i sprovođenja efikasnih lokalnih i regionalnih javnih politika

Na osnovu člana 36. stav 2. Pokrajinske skupštinske odluke o pokrajinskoj upravi ("Sl. list APV", broj 40/2012-prečišćen tekst) i člana 21., člana 22. stav 4. i člana 25. Pokrajinske skupštinske odluke o budžetu AP Vojvodine za 2014. godinu ("Sl. list AP Vojvodine", broj 50/2013), Pokrajinski sekretarijat za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu raspisuje:

Konkurs za unapređenje izrade i sprovođenja efikasnih lokalnih i regionalnih javnih politika

I

Pokrajinski sekretarijat za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, u okviru svojih nadležnosti i Finansijskog plana za 2014. godinu u oblasti lokalne samouprave, sufinansiraće realizaciju projekata koji doprinose efikasnom upravljanju razvojem jedinica lokalne samouprave na teritoriji AP Vojvodine.

Cilj konkursa: jačanje uloge civilnog društva u pripremi, sprovođenju i praćenju efikasnih javnih politika i usluga na lokalnom i regionalnom nivou.

Aktivnosti na projektu treba da doprinesu:
 
- stvaranju uslova za unapređenje procesa strateškog i operativnog planiranja, kao i otpočinjanje procesa programskog budžetiranja;
- kreiranju institucionalnog okvira za razvoj lokalne zajednice;
- efikasnijem upravljanju sredstvima iz domaćih i međunarodnih fondova;
- efikasnijoj realizaciji usvojenih strategija.

II

Sredstva opredeljena za ovaj Konkurs su u iznosu od 4.000.000,00 dinara. Obezbeđena su Pokrajinskom skupštinskom odlukom o budžetu AP Vojvodine za 2014. godinu ("Sl. list AP Vojvodine", broj 50/2013) u okviru funkcije 180, ekonomska klasifikacija 481 Dotacije nevladinim organizacijama.

Ocenjivanje predloga projekata vršiće se u skladu sa postavljenim ciljevima i ustanovljenim kriterijumima Konkursa.

III

Uslovi za učešće na konkursu:
 
1. Pravo učešća na konkursu kao podnosioci projekta imaju udruženja građana registrovana u Republici Srbiji.
2. Učesnici na konkursu  mogu aplicirati samo sa jednim projektom kao nosioci predloga projekta.
3. Prijave na Konkurs moraju biti predate na prijavnim konkursnim obrazcima popunjenim u skladu sa Smernicama za podnosioce projekta.
4. Konkursna dokumentacija može se preuzeti sa internet stranice, Pokrajinskog sekretarijata za međuregionalnu saradnju i  lokalnu samoupravu www.region.vojvodina.gov.rs
5. Popunjeni obrasci konkursne dokumentacije dostavljaju se u štampanom obliku - original overen pečatom i potpisan od strane ovlašćenog lica i u elektronskom obliku (CD).
6. Na koverti mora da stoji naziv „NE OTVARATI Konkurs za unapređenje izrade i sprovođenja efikasnih lokalnih i regionalnih javnih politika“.
7. Prijave se dostavljaju na adresu: Pokrajinski sekretarijat za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Novi Sad, Bulevar Mihajla Pupina 16, poštom ili  lično na pisarnici pokrajinskih organa uprave u zgradi Vlade AP Vojvodine.
8. Rok za predaju predloga projekta je 15. avgust 2014. godine.
9. Neblagovremene i nekompletne prijave kao i prijave koje nisu overene pečatom i potpisom ovlašćenog lica neće se razmatrati. Konkursna dokumentacija se ne vraća.
10. Pokrajinski sekretarijat za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu doneće Rešenje o odabiru projekta za dodelu bespovratnih sredstava. Na Rešenje Sekretarijata ne može se uložiti žalba ni druga pravna sredstva.
11. Rezultati konkursa biće objavljeni na sajtu Pokrajinskog sekretarijata za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu www.region.vojvodina.gov.rs
12. Korisnik sredstava će zaključiti Ugovor o korišćenju bespovratnih sredstava sa Sekretarijatom.
 
Za sva pitanja vezana za proceduru prijavljivanja na konkurs zainteresovani se mogu obratiti putem elektronske pošte na e-mail: region@vojvodina.gov.rs ili putem telefona 021/4874546, radnim danom od 9 do 15 časova.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar