Saopštenje predsednika opštine povodom licitacije poljoprivrednog zemljišta

Povodom predstojeće licitacije državnog poljoprivrednog zemljišta predsednik opštine  Apatin Radivoj Sekulić  izdao je saopštenje u kome se navodi da su sastancima sa poljoprivrednim proizvođačima, a koji su održani 12. i 17. avgusta 2016. godine, utvrđene sledeće činjenice:
- Da većina poljoprivrednih gazdinstava koja zakupi državno poljoprivredno zamljište koristi isto shodno Zakonu o poljoprivrednom zemljištu.
- Da pojedina poljoprivredna gazdinstva sa područija opštine Apatin koja zakupljuju državno poljoprivredno zemljište u prvom krugu licitacije bez ikakvih pravovaljanih ugovora ustupaju to zemljište zakupcima iz Stapara, Sombora, Brestovca i okolnih mesta na korišćenje.


Zbog važnosti ove oblasti proizvodnje za naš region koristićemo sve pravno tehničke mogućnosti da sprečimo zloupotrebe i pomognemo u otkrivanju i sankcionisanju lica koja vrše gore navedene radnje.U tom smislu imamo apsolutnu podršku nadležnih pokrajinskih i državnih organa iz oblasti poljoprivredne inspekcije i poreske uprave.


Shodno izloženim stavovima učinićemo sve da licitacija državnog poljoprivrednog zemljišta koja će početi 22. avgusta 2016. godine bude sprovedena u interesu poljoprivrednih gazdinstava i pravnih lica sa teritorije naše opštine, u skladu sa zakonom o poljoprivrednom zemljištu.

Na kraju ovog saopštenja dužan sam da navedem podatak da će po prvi put u istoriji biti opredeljena sredstva iz budžeta za subvencionisanje kamata na način da korisnici kredita neće imati troškove odobravanja kredita i troškove kamata.



Izvor: Radio Dunav

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar