33. Somborski polumaraton u nedelju
30.11.-0001.

Pod pokroviteljstvom grada Sombora u nedelju, 20. maja 2012. godine održaće se 33. Somborski polumaraton. Start najstarije trke u Srbiji zakazan je za 10,00 časova ispred Robne kuće „Beograd“ na Trgu svetog Đorđa. Nakon starta, trka se nastavlja ulicama: Venac vojvode Stepe Stepanovića, Venac vojvode Petra Bojovića, Venac vojvode Radomira Putnika, Venac vojvode Živojina Mišića, ulicom Miloša Obilića i potom Čonopljanskim putem do okretišta. U povratku trči se istom stazom do Doma vojske u ulici Venac vojvode Radomira Putnika gde se skreće levo u ulicu Kralja Petra Prvog i do cilja se trči još 200 metara.
U vreme održavanja trke, od 10,00 do 13,00 časova, saobraćaj će u ulicama kojima trče polumaratonci, biti delimično ili potpuno obustavljen. Osim, polumaratona biće organizovane i „Trka zadovoljstva“ i „Trka pužića“.
„Trka zadovoljstva“ startuje istovremeno kada i 33. polumaraton, a trči se staza dužine 1770 metara.
U nedelju, 20. maja, prvi će na startna mesta, u 9,30 časova, stati najmlađi Somborci, koji će trčati na stazi dužine od 50-ak metara. Osim pod pokroviteljstvom Grada, pokrovitelji 33. Somborskog polumaratona su brojna javna preduzeća, institucije i privatne firme. Kako navode organizatori, za polumaratonsku trku već je prijavljeno više od 120 trkača iz Srbije, Makedonije, Hrvatske, Mađarske i Francuske.
Dodatne informacije se mogu dobiti na Facebook stranici ARK „Somaraton“ i www.somaraton.org.rs na kojem se može izvrštiti i prijava za trke, kao i putem e-maila: somaraton@gmail.com
Informacije se mogu dobiti i putem telefona: 065 22 88 014.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar