Apatinski karate na svetskom nivou
30.11.-0001.

Pre nedelju dana naši karatisti su nas opet obradovali. Oni su učestvovali na Svetskom prvenstvu i Svetskom kupu, i zabeležili su sjajne rezultate.
Ovo je prilika da se podsetimo rezultata koje su postigli naš kata tim, Igor Cvetićanin i Veljko Supić.

\"\"

Saopštenje Karate kluba Partizan prenosimo u celosti…

“U Novom Sadu je 12. oktobra održano 21. Svetsko prvenstvo za kadete, juniore i seniore kao i 6. Svetski kohai kup za mlađe kategorije.
Učestvovalo je 1300 takmičara, iz 32 zemlje sa tri kontinenta. KK Partizan nastupio je sa pet takmičara.

U pionirskoj konkurenciji u katama nastupili su Ana Došen, Miloš Ćurčić i Marko Miličević. Iako su vredno trenirali Miloš Ćurčić i Marko Miličević su ovaj put ostali bez medalje jer je konkurencija bila izuzetno jaka.

Međutim, sedmogodišnja Ana Došen u konkurenciji 14 takmičarki gde su sve devojčice starije godinu dana od nje zauzima drugo mesto i tako svom klubu donosi prvu pionirsku medalju sa Svetskog kupa. Ana je i ovog puta pokazala veliki talenat i neverovatnu mentalnu zrelost i stabilnost za njene godine.

U borbama su na Svetskom kupu nastupili Igor Cvetićanin i Veljko Supić.
Igor je greškom organizatora žreban u težoj kategoriji. Nije želeo da odustane i radio je borbu sa bukvalno za dve glave višim protivnikom. Pokazao je veliku srčanost ali je takmičlar iz Bugarske pobedio. Sve pohvale Igoru dolaze od svih koji su gledali borbu a posebno od njegovog trenera Milorada Mrđe.

Veljo Supić je radio četvrtfinalnu borbu protiv Sergeja Kirila iz Rusije i savladao ga je rezultatom 2:0. U borbi za medalju radio je sa Trestianom Iluanom iz Rumunije i izgubio tesnim rezultatom 1:0.
Veljko, osvajač brojnih medalja sa državnih prvenstava, nije se obrukao jer je takmičar koji ga je pobedio postao svetski prvak. U konačnom plasmanu Veljko je zauzeo peto mesto što je svakako uspeh, ali nije krio razočarenje jer je mnogo truda uložio pripremajući se za Svetsko prvenstvo.

Prema rečima trenera Milorada Mrđe, s obzirom na tešku ekonomsku situaciju veliki je uspeh što se Karate klub Partizan iz Apatina uopšte i pojavio na Svetskom prvenstvu i Svetskom kupu, a jedno srebro i jedno peto mesto je odličan rezultat i uliva nadu da će naš klub nastaviti kontinuitet osvajanja medalja na velikim međunarodnom takmičenjima.”


\"\"

Svetsko prvenstvo je san svakog sportiste, a ovi mladi takmičari su svoj san već pretvorili u javu.
Ani, Milošu, Marku, Igoru i Veljku čestitamo na sjajnom rezultatu, i želimo da nas na prvom narednom takmičenju obraduju novim uspesima, a ubeđeni smo da će njihov primer slediti i ostali mnogobrojni članovi Karate kluba Partizan.

Rajko Bošković


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar