Bitka Prigrevčanima, rat se nastavlja
30.11.-0001.

Reputacija kakvu je sredinom osamdesetih i početkom devedesetih imao Fudbalski klub Milvol i londonsko predgrađe Pekam preslikana je ove sezone na Prigrevicu i fudbalski klub PIK. Kod nas u Srbiji dugo se ponavljala rečenica \'\'Bolje biti tele u klanici,nego gost Rada na Banjici\'\'. Medjutim, sve to lici na bajke Hans Kristijana Andersena u poređenju sa atmosferom na popularnom prigrevačkom \'\'kozijem papku\'\'. Derbi meč 10. kola lige Područnog fudbalskog saveza Sombor doneo nam je \'\'više od igre\'\', mnogo manje fudbala u odnosu na nešto drugo. Uzavrele strasti na terenu i tribinama doprinele su tome da kvalitet fudbala bude na niskom nivou. U takvoj igri bolje su se snašli domaći fudbaleri i savladali ekipu Mladosti rezultatom 1:0 (0:0) golom Radojčića, koji je sigurno igrac ovog meca i po igri i po ponašanju na terenu, tj. poštovanju protivnika, za razliku od pojedinih njegovih saigrača i trenera. Nošeni podrškom publike domaći igrači krenuli su silovito, čvrsto i u pojedinim momentima meča preoštro. Fudbaleri Mladosti nisu se dobro snašli u početnim minutama susreta, igra Apatinaca je razbijena Prigrevačkom čvrstinom, i do poluvremena je vidjeno jako malo, po jedna poluprilika na obe strane. Apatinci su ušli oslabljeni u drugo poluvreme. Kapiten Jano, do tada jedan od najboljih na terenu, ostao je u svlačionici, a po poslednjim informacijama \'\'zaradio\'\' je lakši potres mozga. Medjutim, drugi deo meča Mladost otvara hrabrije, iako Prigrevačka oštrica nije otupila. Najbolju priliku propustio je mladi Basarić, a pokušao je i Marčeta ciji volej pogađa golmana Tešica. Prigrevčani najbolju priliku imaju preko Dragana Ostojića čiji je centaršut preleteo sve igrače, i umalo iznenadio golmana Đumica. I onda se desio 75. minut. Konfuzija u odbrani \'\'đavola\'\', neuspešna ofsajd zamka, golman Đumic rvačkim zahvatom obara Jakovljevića, a sudija pokazuje na belu tačku. \'\'Prigrevački Pujol\'\' Radojčić precizan je sa penala, lopta odlazi u jednu, Vukobratović u drugu stranu. Gol vredan titule jesenjeg prvaka. Do kraja susreta, ništa značajno nismo videli. Prigrevčani su uspeli u svojoj nameri, i sačuvali su prednost koja im je donela sedam bodova prednosti u odnosu na Mladost. O nekim drugim stvarima ne vredi trošiti reči. Delegat je verovatno zabeležio sve detalje, a onaj koji je delio (ne)pravdu trebao bi da se zapita hoće li, tj. kada će ga ta (ne)pravda \'\'stići\'\'. Kad ga \'\'stigne\'\' to će značiti da cć umesto Područne suditi mečeve Međuopštinske lige. Posle ovog kola PIK ostaje lider na tabeli, dok je Mladost \'\'skliznula\'\' na četvrto mesto.
U sledecem kolu Prigrevčani idu u goste ekipi Mladosti Kruščića, dok Apatinci u derbiju kola na stadionu kraj Dunava dočekuju BSK iz Bačkog Brestovca.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar