Članovi AK Apatin uspešni i na kraju takmičarske sezone

Članovi Atletskog kluba Apatin nastavljaju gde u nedavno stali, sa ostvarivanjem odličnih rezultata.

Protekle subote, u atletskoj dvorani u Beogradu održano je atletsko takmičenje Beogradski atletski trofej za mlađe kategorije, na kojem je nastupilo pet mladih atletičara AК Apatin, predvođenih trenerom Bojanom Tomaševićem. Mladi apatinski atletičari iz Beograda su se vratili sa jednom medaljom i to zlatnom. Ubedljivu pobedu u trci na 50 metara u konkurenciji 24 takmičarke iz deset klubova (2010. godište), ostvarila je Milica Zanze koja je istrčala rezultat 8 sekundi i 24 stotinke, što je više od pola sekunde ispred drugoplasirane takmičarke iz novosadske Vojvodine, Dragice Škorić koja je istrčala 8 sekundi i 76 stotinki i trećeplasirane takođe takmičarke kluba iz Novog Sada Dunje Popov koja je trku završila sa 8 sekundi i 78 stotinki. Milica Zanze je ovom pobedom nastavila niz pobeda na mitinzima i u svom uzrastu spada u jednu od najtalentovanijih atletičarki, pred kojom je blistava karijera.
 
U trci na 50 metara za 2009. godište, nastupila je Milica Stanković i ostvarila 14. rezultat ( 9 seundi i 27 stotinki) u konkurenciji 22 takmičarke iz 10 klubova. U trci na 200 metara, nastupila je Elena Ćopić (2009. godište), osvojila 11. mesto sa rezultatom 9 sekundi i 27 stotinki, na istoj distanci u konkurenciji 2008. godište, 16. mesto osvojila je Lena Rajić sa rezultatom 38 sekundi i 74 stotinke. U skoku u dalj nastupila je Jelena Кuridža (2010. godište), koja je skokom od 2 metra i 93 centimetra, osvojila 12. mesto.
 
U Petrovaradinu je u nedelju održan 16. Zimski Dinamik polumaraton, gde je u trci na 21,1 kilometara u ženskoj konkurenciji, slavila članica AК Apatin, Aleksandra Burkanović. U istoj trci u štafetnoj konkurenciji štafeta AК Apatin u sastavu Filip Demić, Milan Кovačić i Miroslav Pešić osvojila je bronzano odličje. Poslednji nastup za AК Apatin na trci imao je Milan Кovačić koji je u prelaznom roku pristupio ARК Somaraton iz Sombora.
 
 
 
 
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar