FINIŠ FUDBALSKE SEZONE: Prigrevački pogled ka prvoj ligi, đavolska jeza i strepnja kraj Dunava!

Iako su u prošlom kolu bili slobodni fudbaleri prigrevačkog Bratstva zadržali su četiri boda viška u odnosu na Omladinac iz Novih Banovaca koji je poražen od Radničkog u Sremskoj Mitrovici rezultatom 2:1. Lider Srpske lige - grupa Vojvodina će u 26. kolu prvenstva na domaćem terenu dočekati zrenjaninski Radnički u subotu 13. maja sa početkom u 16 sati i 30 minuta. Trener Slobodan Bačić nema kadrovskih problema pred ovaj meč, a jedino je neizvesno hoće li pouzdani stoper Branislav Vejnović biti 100% spreman. Bratstvo će nakon ovog kola možda dodatno povećati prednost jer je u Novim Banovcima na programu derbi između Omladinca i Dunava iz Starih Banovaca, pa su za takav scenario šanse prilično realne. Do kraja prvenstva ostalo je još pet kola a raspored utakmica Fudbalskog kluba Bratstvo je sledeći:

26. kolo:  

Bratstvo Prigrevica - Radnički Zrenjanin   (13.05.)

27. kolo:  

TSC Bačka Topola - Bratstvo Prigrevica   (17.05.)

28. kolo:  

Bratstvo Prigrevica - Radnički Sremska Mitrovica   (20.05.)

29. kolo:  

Železničar Pančevo - Bratstvo Prigrevica   (27.05.)

30. kolo:  

Bratstvo Prigrevica - Bačka 1901 Subotica   (03.06.)

Za razliku od fudbalera Bratstva, igrači apatinske Mladosti u finiš sezone ulaze u sasvim drugačijem raspoloženju. Đavoli su, opet, nakon nekoliko loših igara došli u nezavidnu situaciju i pet kola pre kraja prvenstva u Vojvođanskoj ligi - grupa Sever dele pretposlednje mesto na tabeli sa ekipom Vrbasa. U sledećem kolu Mladost dočekuje poslednjeplasiranu Suboticu pa je realno očekivati da zabeleži pobedu i sa malo više samopouzdanja uđe u sam finiš prvenstvene trke. Trener Zoran Stamenić na ovom susretu neće moći da računa na kažnjene Đumića i Medića, a u tim se nakon pauze zbog kartona vraća Rakić. Meč OFK Mladost - FK Subotica igra se u subotu 13. maja na stadionu kraj Dunava u Apatinu i počinje u 16 sati i 30 minuta.

Raspored utakmica OFK Mladost u poslednjih pet kola prvenstva je sledeći:

26. kolo:  

OFK Mladost Apatin - Subotica   (13.05.)

27. kolo:  

Tekstilac Odžaci - OFK Mladost Apatin   (17.05)

28. kolo:  

OFK Mladost Apatin - Budućnost Gložan   (20.05.)

29. kolo:  

Potisje Kanjiža - OFK Mladost Apatin  (27.05.)

30. kolo:  

OFK Mladost Apatin - Zadrugar Srpski Miletić   (03.06.)

Kada je u pitanju sezona u ligi Područnog fudbalskog saveza Sombor jasno je da će se do poslednjeg kola voditi velika borba između BSK-a iz Bačkog Brestovca i Mladost iz Bačkog Petrovca za ulazak u viši rang, a ove dve ekipe su trenutno izjednačene na prvom mestu i imaju 58 osvojenih bodova. Svilojevački Terekveš je praktično prebrinuo sve brige oko opstanka, nalazi se na sredini tabele i potpuno rasterećeno ulazi u poslednjih nekoliko kola. U narednom 26. kolu lige PFS Sombor oni će na domaćem terenu dočekati Slaviju iz Pivnica. Meč se igra u nedelju 14. maja i počinje u 16 sati.

Raspored poslednjih pet kola za ekipu Terekveša je sledeći:

26. kolo:

Terekveš Svilojevo - Slavija Pivnice   (14.05.)

27. kolo:

ŽAK Sombor - Terekveš Svilojevo   (17.05.)

28. kolo:

Terekveš Svilojevo - BSK Bački Brestovac   (21.05.)

29. kolo:

Borac Bački Gračac - Terekveš Svilojevo   (28.05.)

30. kolo:

Terekveš Svilojevo - Budućnost Mladenovo   (04.06.)

Do kraja sezone u Međuopštinskoj ligi Sombor - 2. razred ostala su još četiri kola, a već sada je gotovo izvesno da će promociju u viši rang imati kupusinski Partizan. Kupusinci imaju 10 bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Rastinu i iza njih je zaista sjajna sezona u kojoj, za sada, nemaju prvenstveni poraz. Partizan u narednom kolu igra mali opštinski derbi protiv sonćanskog Dinama, koji ne može da se pohvali dobrom sezonom i trenutno se nalazi na devetom mestu na tabeli. Meč se igra u nedelju 14. maja sa početkom u 16 sati i 30 minuta. Solidnu sezonu imaju fudbaleri Jedinstva sa Ribareva. Popularni salašari trenutno zauzimaju treću poziciju na tabeli, a u sledećem kolu igraju protiv Dinama iz Bačkog Brega. Termin meča je nedelja 14. maj, početak u 16 sati i 30 minuta.

Raspored ekipa sa teritorije opštine Apatin u poslednja četiri kola Međuopštinske lige Sombor - 2. razred:

19. kolo:

Partizan Kupusina - Dinamo Sonta

Jedinstvo Ribarevo - Dinamo Bački Breg   (14.05.)

20. kolo:

Telečka - Partizan Kupusina

Dinamo Sonta - Jedinstvo Ribarevo   (21.05.)

21. kolo:

KFK Kula - Dinamo Sonta

Partizan Kupusina - Sport Bezdan

Jedinstvo Ribarevo - Telečka   (28.05.)

22. kolo:

Rastina 1918 - Partizan Kupusina

Sport Bezdan - Jedinstvo Ribarevo

Dinamo Sonta - Jedinstvo Kolut   (04.06.)


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar