Godina okončana srebrom
30.11.-0001.

U subotu i nedelju fudbaleri Olimpika učestvovali su na memorijalnom turniru \'\'Milan Vrcelj\'\' u Somboru sa generacijama dečaka rođenih 2004. i 2005. godine. Obe selekcije Olimpika su prikazale sjajan fudbal, a to se ogleda u dva odigrana finala.

U subotu je nastupila selekcija 2005. godišta koja je do završnice stigla zabeleživši sve pobede u grupnoj fazi.
U finalnom meču su se sastali sa selekcijom Spektra iz Sombora, koja je aktuelni prvak države, ali su i pored te činjenice Olimpikovci ušli u finalni meč bez respekta. Utakmica je bila otvorena, sa nekoliko izglednih šansi na obe strane. Somborski fudbaleri su iskoristili jednu šansu i zabeležili pobedu rezultatom 1:0.

\"\"


U nedelju su se takmičili dečaci rođeni 2004. godine. U ovoj konkurenciji Olimpik je prethodne dve godine izlazio kao pobednik. U grupnoj fazi Apatinci su zabeležili sve tri pobede bez primljenog pogotka. U polufinalu ih je čekala nezgodna ekipa FK Subotica koju su naši mališani ubedljivo pobedili rezultatom 5:1. U finalnom meču Olimpik se sastao sa ekipom Ravangrad Spektar. Iako ih je apatinska plavo-bela družina savladala u grupi, morali su to da urade još jednom kako bi osvojili zlatnu medalju. Utakmica je bila puna uzbuđenja. Poveo je Ravangrad autogolom i to je praktično bilo sve što su Somborci uradili u finalnom meču. Olimpik je napadao i ređao šanse ali bez prave realizacije sve dok Robert  Geler, najbolji pojedinac turnira nije preuzeo stvari u svoje ruke. Robi postiže evro-gol sa skoro 20 metara iz slobodnog udarca i poravnava rezultat na 1:1. Samo tri minuta pre kraja meča Šuput postiže potpuno regularan pogodak za Olimpik, ali sudije iz samo njima znanog razloga poništavaju pogodak, na žalost mladih Apatinaca. Penali su morali da odluče pobednika. U penal seriji Olimpik je imao šansu za pobedu pošto je Jakovljević odbranio penal, međutim nisu iskoristili šut za pobedu, da bi u narednoj seriji Ravangrad uspeo da dođe do trijumfa.

\"\"


Bez obzira na sve ovo je bio još jedan uspešan vikend za Školu fudbala Olimpik, jer su za dva dana osvojena dva druga mesta.
Plavo-belima predstoji kratka pauza za novogodišnje praznike, a nastavak aktivnosti fudbalere Olimpika očekuje već 3. januara kada na turniru u Somboru nastupa generacija 2001. godišta, a nedugo zatim nastavlja se takmičenje u Mini-Maksi ligi.

Rajko Bošković


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar